Μενού
fotia-mati-oikopedo
Το οικόπεδο στο Μάτι όπου απανθρακώθηκαν 26 άνθρωποι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την πλήρη ανυπαρξία του κράτους την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι περιέγραψαν οι μάρτυρες κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την τραγωδία με τους 103 νεκρούς. Οι μάρτυρες περιέγραψαν τις στιγμές κόλασης που έζησαν εκείνη την ημέρα. Η κυρία Σουμέλα είπε πως ήταν 6 ώρες μόνη της στη θάλασσα ενώ η κυρία Δήμητρα ζει με μοσχεύματα στο 40% του σώματός της. Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και η ιδιοκτήτρια του «οικοπέδου του θανάτου» όπου απανθρακώθηκαν 26 άνθρωποι. 

«Ζήσαμε τον απόλυτο φόβο, την εξαθλίωση, την ταπείνωση, εγκαταλελειμμένοι από τους πάντες… Σε γνωστό σταθμό έλεγαν στις 12 μάλλον έχουμε νεκρό. Μάλλον. Αυτό με έχει σημαδέψει», κατέθεσε ο Αντώνιος Γιαννακοδήμος, που έχασε τον πατέρα του εκείνη την ημέρα. «Δεν ήταν οι δρόμοι, οι δίοδοι, τα σκαλοπάτια που δεν είχαμε, είναι που δεν ήρθε κανείς. Είναι αλήθεια πως είχαμε συχνά φωτιές αλλά είχαμε ομάδες που περιπολούσαν, είχαν φέρει και στρατό μία φορά. Τώρα κανείς δεν ειδοποίησε κανέναν. Μία ντουντούκα και ένα τρίκυκλο να είχαν φέρει, θα το άκουγε όλος ο κόσμος και θα φεύγανε» είπε η 65χρονη Σουμέλα Χατζηλαζαρίδου που έμεινε σχεδόν έξι ώρες μόνη μέσα στη θάλασσα και σώθηκε από ένα ψαροκάικο. Η φονική πυρκαγιά άφησε τη Δήμητρα Πολυμεροπούλου με 40% μοσχεύματα στο σώμα της. Η ίδια, ο γιος της και τα δύο εγγόνια της σώθηκαν από μία γειτόνισσα που τους πήρε με το αυτοκίνητο της και τους οδήγησε προς την παραλία.

«Το σπίτι μου δεν είναι αυθαίρετο» κατέθεσε η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου όπου χάθηκαν 26 ζωές

«Κατηγορηθήκαμε πανελληνίως σε σύσκεψη υπουργών την επόμενη της φωτιάς για την απώλεια 26 ατόμων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην έκταση μας. Μας κατηγόρησαν ως καταπατητές» κατέθεσε η Αναστασία - Χριστιάννα Φράγκου, ιδιοκτήτρια του αποκαλούμενου «οικοπέδου του θανάτου» εκεί που χάθηκαν 26 ζωές αλλά σώθηκαν 40 κατά τη μάρτυρα. «Το κράτος έχει καταστήσει όλους τους πολίτες ομήρους σε μία ψευδή συνθήκη. Το σπίτι μου δεν είναι αυθαίρετο και δεν υπήρξα ούτε εγώ καταπατήτρια ούτε η οικογένεια μου. Το οικόπεδο μας δεν έχει σκαλοπάτια προς τη θάλασσα με την κλασική έννοια. Είναι σκαλεμένα σκαλοπάτια από τον παππού μου στους βράχους. Δεν είναι βατά, είναι γκρεμός. Από εκεί σώθηκαν όσοι σώθηκαν. Δυστυχώς κάποιοι δεν πρόλαβαν και 26 χάθηκαν διότι τους πρόλαβε θερμικό κύμα», είπε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA