Μενού
trafficking
Trafficking | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το δράμα χιλιάδων κοριτσιών που πέφτουν θύματα trafficking καταδεικνύει η υπόθεση της 17χρονης Precious που εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στην Κρήτη. Η νεαρή έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων και δέχτηκε απειλές πως θα της κάνουν «βουντού» αν δεν εκπορνευτεί για να τους ξεπληρώσει. 

Ολα ξεκίνησαν το 2016 όταν το κορίτσι προσέφυγε στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Αστυνομίας, σύμφωνα με το cretalive.gr. Η έρευνα έφθασε μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης αφού προέκυψε πως ήταν ο πρώτος σταθμός της «εκδιδόμενης ζωής» της Precious. Υπό την καθοδήγηση και τις εντολές μίας άλλης Νιγηριανής, της «μαντάμ Shira», η ανήλικη υποχρεώθηκε αρχικώς να εργαστεί σε μπαρ της πόλης του Ηρακλείου, ιδιοκτησίας 60χρονης σήμερα Ελληνίδας.

Η «μαντάμ» τη δέσμευσε με «παγανιστική τελετή»

Η Precious, όπως υποστηρίζεται, αναγκάστηκε να παραδώσει τα έγγραφα και το κινητό της στη Νιγηριανή, η οποία της είπε πως θα εκδιδόταν για να την ξεπληρώσει. Και όταν η κοπέλα αντέδρασε, η «μαντάμ» φρόντισε με ιδιαίτερη σκληρότητα να κάμψει την αντίσταση της, απειλώντας την ακόμα και με βουντού. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν αναχωρήσει η 17χρονη από την πόλη της, η «μαντάμ» που ανέλαβε να τη βοηθήσει, τη δέσμευσε με παγανιστική τελετή. 

Χρόνια τώρα έχει γίνει γνωστό ότι στις χώρες του Νίγηρα, και κυρίως στη Νιγηρία όπου η φτώχεια θερίζει τους πληθυσμούς, τα κυκλώματα προσελκύουν κοπέλες για να τις προωθήσουν στην Ευρώπη, τις οποίες «τυλίγουν» με μάγια! Προτού αναχωρήσουν, τις υποχρεώνουν να συμμετάσχουν σε ιεροτελεστίες και έτσι τις καθιστούν υποχείρια τους. Η βασική κατηγορούμενη, η «μαντάμ Shira», δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί.

Στο εδώλιο κάθισε μόνο η 60χρονη ιδιοκτήτρια του μπαρ στο Ηράκλειο, η οποία αρνήθηκε με σθένος τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Για την κατηγορία της μαστροπείας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 8.000 ευρώ εντός ενός μηνός.