Μενού
koygias
Αλέξης Κούγιας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για καλά οργανωμένη επίθεση στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη για την επίθεση και τη δολοφονία του αδικοχαμένου 19χρονου, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022. Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όταν υπάρχει αυτή η ένωση προσώπων και υπάρχει και εξοπλισμός για να χρησιμοποιείται σε αυτές τις επιχειρήσεις, τότε είναι η έννοια της εγκληματικής οργανώσεως» και ότι θα ζητήσει συμπληρωματική άσκηση ποινικής δίωξης για το συγκεκριμένο αδίκημα.

«Αυτή η επιχείρηση ήταν τόσο καλά οργανωμένη, ώστε κανείς να μην μπορεί να σταματήσει από τον δρόμο και να τους δει. Κάτι που αποδεικνύει ότι αυτή η επιχείρηση ήταν τόσο καλά οργανωμένη, ώστε κάποιοι που ήταν εκεί γύρω, ενημέρωσαν, αφού παρακολούθησαν επί αρκετή ώρα τα παιδιά αυτά (σ.σ. τα θύματα της επίθεσης) να είναι μόνα τους», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας, ενώ έπειτα υποστήριξε ότι: «Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην ανθρωποκτονία του Άλκη και στις άλλες δυο απόπειρες, δεν ήταν όπλα που χρησιμοποιήθηκαν συγκυριακά. Αυτά τα έπαιρναν για να κάνουν τις διάφορες επιχειρήσεις και έχουν κάνει και άλλες πριν, οι οποίες δεν είχαν αυτό το αποτέλεσμα. Όταν λοιπόν υπάρχει αυτή η ένωση προσώπων και υπάρχει και εξοπλισμός για να χρησιμοποιείται σε αυτές τις επιχειρήσεις, τότε είναι η έννοια της εγκληματικής οργανώσεως».

«Είχαν τον χρόνο να οργανώσουν και να εκτελέσουν την επίθεση»

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κ. Κούγιας συνέχισε μιλώντας μεταξύ άλλων και για το χρονικό της επίθεσης. «Κάποιος είναι επικεφαλής. Έχει προκύψει ότι ο πρώτος που συνελήφθη είχε και τα κλειδιά συγκεκριμένου χώρου. Τα όπλα αυτά, είναι μεν όπλα σαν τα αλλά, διατίθενται όμως μόνο για κακουργηματικές πράξεις. Τα παιδιά ήταν εκεί περίπου 40 λεπτά. Είχαν τον χρόνο (σ.σ. εδώ μιλά για τους δράστες) να οργανώσουν και να εκτελέσουν την επίθεση. Έχουμε 30 χτυπήματα στον Άλκη, 17 στον Άγγελο και 10 στο άλλο παιδί. Και το άλλο παιδί γλύτωσε πηδώντας μάντρες και τρέχοντας για να γλυτώσει. Καταλαβαίνετε ποσό οργανωμένοι ήταν.

Το γεγονός επίσης ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν ακούστηκε καμία φωνή, όλα έγιναν σιωπηρά, μέσα στο σκοτάδι, ότι αποδείχθηκε πως είχαν απενεργοποιήσει τα κινητά τους τηλέφωνα και όπως απεδείχθη τα παιδιά δεν είδαν ποτέ τους τα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην τα δουν και προετοιμαστούν. Προηγουμένως, οι 12 μοιράστηκαν σε ομάδες και απέκλεισαν τις διόδους διαφυγής, δεν μπορούσε κανείς να φύγει από το σημείο αυτό».

«Αμηχανία και παντελής έλλειψη επιχειρημάτων»

Μιλώντας για τις ερωτήσεις των συναδέλφων του στον μάρτυρα, φίλο του αδικοχαμένου Άλκη και θύμα της επίθεσης, Άγγελο Βογιατζόγλου, ο κ. Κούγιας είπε πως «αυτοί που θα ήθελαν να αμφισβητήσουν την προσωπικότητα του Άλκη δεν έχουν καταφέρει να αρθρώσουν ούτε μια λέξη. Μόνο και μόνο από τις ερωτήσεις των συναδέλφων της υπερασπίσεως αντιλαμβάνεται κανείς την αμηχανία και την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων». Στο ίδιο πλαίσιο, συμπλήρωσε πως «ο κολλητός φίλος του Αλκή ερωτήθηκε από τον κ. Λύτρα εάν είδε τον 10ο κατηγορούμενο, είτε τον Άλκη, είτε τον ίδιο. Το παιδί είπε πως από το σοκ το οποίο υπέστη δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί».

«Το δρεπάνι είχε πάνω του στοιχεία DNA» από Άλκη και Άγγελο

Σε ό,τι αφορά στην αναφορά που έγινε κατά τη διάρκεια της δίκης στο δρεπάνι που κατασχέθηκε από τις Αρχές ως ένα εκ των αντικειμένων της δολοφονικής επίθεσης, ο ποινικολόγος είπε πως «το δρεπάνι είχε πάνω του στοιχεία DNA και από το αίμα του Άλκη αλλά και από το αίμα του 21χρονου. Δεν έρεε το αίμα σε κανένα ρυάκι και πήγαν να ξεπλύνουν το δρεπάνι», κατηγορώντας τους συναδέλφους του για «ένδοια επιχειρημάτων». Μιλώντας για την κατάθεση της αδελφής του Άλκη Καμπανού, Μαρίας, ο κ. Κούγιας είπε ότι «βλέποντας μόνο την εικόνα και ακούγοντας την αδελφή του Αλκή καταλαβαίνει κανείς ποιο ήταν το οικογενειακό περιβάλλον».