Μενού
kairos-kruo
Γυναίκα με μπουφάν | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τις πρώτες του εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέσα στο Φεβρουάριο έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος προέβλεψε ότι ο δεύτερος μήνας του χρόνου θα μπει με περισσότερο κρύο, με τα χιόνια να «κατεβαίνουν» σε ακόμη πιο χαμηλά υψόμετρα ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο (28-29/1) αναμένεται να έχει άστατο καιρό κυρίωσς στα πιο νότια τμήματα, όμως η κακοκαιρία αποχωρεί και τα χιόνια θα εντοπίζονται στα ορεινά της βορειοδυτικής και κεντρικής Ελλάδας.

Δευτέρα και Τρίτη ο βοριάς θα είναι έντονος και η αίσθηση του κρύου έντονη, με μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή να «βγάζει» διάσπαρτα φαινόμενα, αλλά η νέα αλλαγή του καιρού αναμένεται να έρθει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ιδιαίτερα το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο (3-4-5/2).

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον Φεβρουάριο

Όπως ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, στην καθιερωμένη πρόγνωση του καιρού από τις 2 με 3 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα έρθουν νέες κατεβασιές ακόμη πιο ψυχρού αέρα, οι οποίες θα ρίξουν ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία. Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις πως αυτή τη φορά χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές, δηλαδή πολύ πιο χαμηλά σε σχέση με τις χιονοπτώσεις που είδαμε στην τελευταία κακοκαιρία.