Μενού
fos
Αγγελική Νικολούλη | Mega
  • Α-
  • Α+

Χαμός στον τηλεοπτικό «αέρα» της εκπομπής Φως στο Τούνελ με τους ιατροδικαστές Γρηγόρη Λέων και Ουρανία Δημακοπούλου να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά. Στην αρχή της εκπομπής τοποθετήθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά της κ. Δημακοπούλου (χωρίς να την κατονομάσει) στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ενώ αρχικά έκανε λόγο για δολοφονίες σε ότι αφορά την Ίριδα και τη Μαλένα στη συνέχεια άλλαξε γνώμη.

Λίγη ώρα αργότερα, ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου η οποία τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Λέων: «Δεν χρειάζομαι γραφείο Τύπου μπορώ να μιλήσω μόνη μου. Στην αρχή διαβάσαμε πέντε ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίοι, όμως, δεν είχαν αναλυθεί, ούτε είχαμε δει όλα τα στοιχεία. Μόνο αυτές είχαμε δει και με βάση αυτές είχα εκφραστεί τότε. Δεν είχαμε δει, για παράδειγμα, τις φωτογραφίες της αστυνομίας. Όταν είδαμε τις φωτογραφίες της ΥΔΕΖΙ (σσ: Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) προφανώς και καταλάβαμε πως δεν υπάρχει βίαιος θάνατος και κακώσεις που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο. Έτσι άλλαξα τη γνώμη μου. Δεν είναι η Δημακοπούλου που αλλάζει γνώμη, η επιστήμη δίνει τις απαντήσεις. Δεν έχω λάβει χρήματα για αυτή την υπόθεση. Ας μη λέει ο καθένας ότι θέλει. Ας είμαστε προσεκτικοί» τόνισε φανερά εκνευρισμένη η κ. Δημακοπούλου και πρόσθεσε:

Η Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία πλέον στέκεται στο πλευρό της κατηγορουμένης, δήλωσε ότι η κεταμίνη που δόθηκε στην Τζωρτζίνα δεν ήταν θανατηφόρα, δηλώσεις διαμετρικά αντίθετες με όσα έλεγε στην αρχή της υπόθεσης. «Κλήθηκα από το δικαστήριο ως επιστήμονας ειδικών γνώσεων, όχι ως πραγματογνώμονας. Έχω ετοιμάσει μια αναφορά 100 σελίδων και εκεί θα υπάρχουν και οι τοξικολογικές άρα θα δοθούν και απαντήσεις σε ό,τι αφορά τη θεραπευτική κεταμίνη. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε στον ''αέρα'' μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Θα υπάρχει αυτή στη δίκη και εκεί θα μπορεί να τη δει ο καθένας».

Από την πλευρά της η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη τόνισε πως κανονικά οι επιστήμονες θα πρέπει να μιλάνε δημόσια μόνο όταν έχουν πλήρη εικόνα και όχι να βγαίνουν στα κανάλια, να μιλάνε για ανθρωποκτονίες και να μπερδεύουν τον κόσμο στη συνέχεια όταν παίρνουν πίσω αυτές τις απόψεις ενώ σημείωσε πως είναι πρωτοφανές να τσακώνονται δημόσια ιατροδικαστές!