Μενού
karakoukis
Νίκος Καρακούκης | Mega
  • Α-
  • Α+

Σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή του, ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» τόσο για την υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά, όσο και για τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, τον κ. Αλέξη Κούγια με τον οποίο έδωσε «ραντεβού» στα δικαστήρια!

«Επί ένα χρόνο δε μίλησα. Δέχθηκα μια βάναυση συκοφαντική δυσφήμηση από τον συνήγορο υπεράσπισης της υπόθεσης και συγκεκριμένα τον κ. Αλέξη Κούγια ο οποίος έφτασε στο σημείο να πει πως δεν έχω πτυχίο. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα στην εκπομπή σας. Να υποστηρίζει την υπόθεση, θεμιτό είναι, αλλά με στοιχεία και όχι να λέει πως ο Καρακούκης δεν έχει πτυχία και να τον συκοφαντώ. Όλα αυτά θα κληθεί σε ένα αστικό δικαστήριο να αποδείξει όλα αυτά που λέει. Εγώ έχω αποδεικτικά στοιχεία, εκείνος έχει για αυτά που λέει;» τόνισε ο κ. Καρακούκης και επισήμανε ότι νεκροτομεί εδώ και τριάντα χρόνια, με τα τελευταία δεκαπέντε να υπηρετεί το υπουργείο Δικαιοσύνης από θέσεις προϊστάμενου σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες. Μέσω της εκπομπής, ο κ. Καρακούκης απαντάει στα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό, τα οποία «είναι κωμικά και επιστημονικά ανεπαρκή», όπως τονίζει. Περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να ερευνήσουν οι δύο επιστήμονες τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας δίνοντας απάντηση σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι είναι «αυτοδιόριστοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα άρχισαν από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, με την οποία ζητούσε από δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας Αθηνών να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου των δύο κοριτσιών.

«Λέγονται πολλά και είναι ψευδή και συκοφαντικά για εμάς. Λένε ότι αναθέσαμε στον φίλο μας, τον κ. Ευτυχιάδη, να κάνει την ιστολογική εξέταση», τόνιζει με οργή ο κ. Καρακούκης. Περιγράφει ότι οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές απέστειλαν έγγραφο προς την Έδρα Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να συνταχθεί ανασκόπηση επί των δύο περιστατικών.

Ο μοναδικός παθολογοανατόμος και καθηγητής του ΕΚΠΑ που δεν είχε ασχοληθεί πρωτογενώς με τις δύο υποθέσεις ήταν ο κ. Ευτυχιάδης, σύμφωνα με όσα λέει στο «Τούνελ» ο ιατροδικαστής, αφού οι άλλοι δύο διαθέσιμοι επιστήμονες που ασχολούνται με νεκροτομικά υλικά, είχαν ερευνήσει αρχικώς την πολύκροτη υπόθεση. «Δεν αναθέσαμε στον κ. Ευτυχιάδη την έρευνα. Εμείς απευθυνθήκαμε στο Εργαστήριο», είπε καταλήγωντας ο κ. Καρακούκης.