Μενού
destampasidis-sarafis
Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης | Glomex
  • Α-
  • Α+

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρες ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης μετά την ολιγόλεπτη απολογία του στον ανακριτή αναφορικά με την εμπλοκή του σε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επιχειρηματίες. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος, ωστόσο δεν έπεισε και τελικά αποφασίστηκε η προφυλάκιση του. «Αρνούμαι όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες για την εν λόγω υπόθεση. Σε περίπτωση που υπάρχει απάτη έχω πέσει και εγώ θύμα της ίδιας απάτης», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Κατά την έρευνα από τα στελέχη του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν στήσει μια «επιχείρηση» εξαπάτησης επιχειρηματιών στους οποίους έλεγαν ότι θα τους εξασφάλιζαν απευθείας δανειοδότηση από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία – σε κάποιες περιπτώσεις – θα γινόταν μέσω μιας ανύπαρκτης εταιρείας με έδρα το Αμπού Ντάμπι, την οποία ο Δεστεμπασίδης εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προανακριτική του απολογία συγκατηγορούμενος του Δεστεμπασίδη τον «καίει» αναφέροντας ότι του πουλούσε «παραμύθια» και είχε καταφέρει να πείσει ακόμα και τον ίδιο

Οπως είπε χαρακτηριστικά υποψιάστηκε πως κάτι συνέβαινε όταν πήγαν στις 3 Αυγούστου του 2021 στο Ντουμπάι και έμειναν για τρεις ημέρες εκεί χωρίς να συναντήσουν κανέναν. Παράλληλα εξετάζεται και ο ρόλος δικηγόρος από την Κύπρο στην οποία κατέληγαν μεγάλα ποσά. Επίσης στη δικογραφία αναφέρεται πως ο Δεστεμπασίδης φέρεται να ζητούσε χρήματα και σε Βitcoin, καθώς, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζήτησε από ένα από τα θύματά του 15.000 ευρώ σε κρυπτονομίσματα για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει υποτίθεται το δάνειό του, όπως ισχυριζόταν.

Μάλιστα, αυτό προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του επιχειρηματία, ο οποίος είχε απευθυνθεί στον «Μάξιμο Σαράφη» για να πάρει δάνειο από το Ντουμπάι. Επίσης κατηγορείται πως ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες λέγοντας τους ψευδώς ότι κάπου είχε κολλήσει το δάνειο τους. Ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντιδρούσαν λέγοντας πως ήδη του είχαν δώσει χρήματα. Όταν έβλεπε τις αντιδράσεις για να τους καθησυχάσει έλεγε γνωστό που θα του έδινε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που χρειαζόταν για να ξεμπλοκάρει το δάνειο και έτσι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. «Εγώ θα σταθώ σε ένα γεγονός που φωτίζει αρκετά το ρόλο του Δεστεμπασίδη.

Σε μια περίπτωση, στην απάτη σε βάρος μιας εταιρείας, ο Δεστεμπασίδης τους ανέφερε ότι χρειαζόταν να του καταβάλλουν το ποσό των 25.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί νέος φόρος anti money laundering, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του δανείου. Τα θύματα τα οποία του είχαν ήδη καταβάλλει 200.000 ευρώ δεν δέχθηκαν να δώσουν κι άλλα χρήματα και ο Δεστεμπασίδης προκειμένου να αποφύγει τις διαμαρτυρίες τους, τους ενημέρωσε ότι βρήκε ο ίδιος τα χρήματα και συγκεκριμένα θα τα κατέθετε φίλος του για λογαριασμό τους», δήλωσε αστυνομικός. Επιπλέον προκύπτει ότι κάποια από τα θύματα φαίνεται ότι έφτασαν στο σημείο να δώσουν στον «Μάξιμο Σαράφη» πάρα πολλά χρήματα, τα οποία καταχωρήθηκαν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό και βέβαια τα δάνεια δεν εκχωρήθηκαν ποτέ. 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA