Μενού
tatsopoylos
Πέτρος Τατσόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Και όμως ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Στην Ελλάδα του 2023 συνελήφθη ένας άνθρωπος επειδή έγραψε στο Twitter μία άποψη διαφορετική από αυτή που είχε ο μηνυτής. Και όταν η εν λόγω σύλληψη, μάλιστα έχει να κάνει με έναν πολύ γνωστό συγγραφέα όπως είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος, τότε είναι λογικό να ακολουθήσει ο... κακός χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες του Twitter να στήνουν ολόκληρο πάρτι για την... κάθολου (ή καθ΄ όλα;) μεσαιωνική αυτή απόφαση.

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αργά το βράδυ της Δευτέρας (30/1) ο Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη από αστυνομικούς ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση του «Free Thinking Zone» για την παιδεία και τη θρησκεία και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο με αιτιολογία πως εκκρεμούσε μία μήνυση σε βάρος του. Οπως έγινε γνωστό αργότερα, η μήνυση υποβλήθηκε από τον δημοσιογράφο και υποψήφιο στις ερχόμενες εκλογές με την Ελληνική Λύση, Φίλιππο Καμπούρη, ο οποίος προσβλήθηκε από αναρτήσεις του δημοφιλούς συγγραφέα χαρακτηρίζοντάς τον ως «συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας».

«Συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας που ειρωνεύεσαι το σοβαρό πρόβλημα υγείας μου, που το ξεπέρασα με πίστη και η μάχη, αλλά και τη μάχη που δίνει τώρα η αδερφή μου με τον καρκίνο, θα λογοδοτήσεις στα δικαστήρια για τις δηλώσεις σου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φίλιππος Καμπούρης, όταν έκανε γνωστό πως είχε υποβάλλει μήνυση.  Η εν λόγω κίνηση όμως να συλληφθεί ο Πέτρος Τατσόπουλος και μπροστά, μάλιστα, στις τηλεοπτικές κάμερες, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στα social media, με τους περισσότερους χρήστες του Twitter να κατακεραυνώνουν τη συγκεκριμένη κίνηση και να κάνουν λόγο για Μεσαίωνα και για το «Ιράν της Μεσογείου».

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά tweets που σχολιάζουν τη σύλληψη Τατσόπουλου: