Μενού
othonas-papadopoylos
Οθωνας Παπαδόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την αντίδραση της δικαστικής εδρας κατά τη διάρκεια της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, όταν χαρακτήρισε ως «κλαρινογαμπρό» τον πρώην δικηγόρο της, Οθωνα Παπαδόπουλο. Πέραν όμως της ενόχλησης που προκάλεσε στο προεδρείο του δικαστηρίου, ο εν λόγω χαρακτηρισμός είχε ως αποτέλεσμα και την «έκρηξη» του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» έδωσε τη δική του απάντηση στον Αλέξη Κούγια.

«Είναι για να γελάσουμε, ενδεχομένως από μία άλλη άποψη είναι και για να κλάψουμε. Δεν ξέρω σε ποια δυτική χώρα θα μπορούσε ένας δικηγόρος να εξακολουθεί να ασκεί έτσι το λειτούργημά μας και μάλιστα να συνεχίζει να ακολουθεί τέτοιες τακτικές.

Φανταστείτε μόνο να έχετε μία τόσο σημαντική υπόθεση ως κατηγορούμενος, να έχετε προσλάβει ένα δικηγόρο για να σας υπερασπίσει απέναντι στο δικαστήριο και απέναντι σε μία τόσο σοβαρή κατηγορία, η οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης και της επικαιρότητας και αντί να προβάλλει ο υπερασπιστής σας επιχειρήματα με τα οποία να σας βοηθήσει να ακουστούν οι ισχυρισμοί σας σε σχέση με την κατηγορία που σας αποδίδεται, να ασχολείται με σχόλια, με ύβρεις για τον προηγούμενο δικηγόρο, για τον οποιοδήποτε συνάδελφό του. Μιλά για λογαριασμό της κατηγορουμένης ή για λογαριασμό του εαυτού του; Δε νομίζω να είναι χαρακτηρισμός που μου δίδεται από την κατηγορουμένη γιατί εγώ επί 5 μήνες έδωσα πραγματικά ό,τι είχα και δεν είχα, έκανα κατάθεση ψυχής, προσπαθώντας με κάθε μέσο, μέσα σε πολύ δύσκολο κλίμα.

Οταν είχα αναλάβει εγώ αυτή την υπόθεση, ήταν συγκεντρωμένο το πλήθος την ίδια βραδιά έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, το οποίο απειλούσε να σπάσει τις πόρτες και να εισβάλλει μέσα στον χώρο για να προβεί σε βίαιες ενέργειες σε βάρος των συγγενών της κατηγορουμένης και ήταν το κλίμα τόσο βαρύ ώστε όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου παραιτούνταν ο ένας μετά τον άλλον είτε αρνούνταν πριν ακόμα αναλάβουν να μπουν μέσα στη “φωτιά”».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως θα βρεθεί και αυτοπροσώπως στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ενώ σημείωσε πως: «πρώτον, δεν μπορώ και δεν θέλω να αναφερθώ στην ουσία της υπόθεσης και δεύτερον, κάποια στιγμή πρέπει ο κ. Κούγιας, για να το πούμε απλά, να με αφήσει ήσυχο».