Μενού
diki-mati
Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τραγικές μνήμες φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αναβίωσαν σήμερα, Τρίτη (31/1) στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων εξιστόρησαν τα όσα βίωσαν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αίσθηση προκάλεσαν όσα κατέθεσε γυναίκα για τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ίδιας και του συζύγου της να φτάσουν στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι γονείς της. Τελικά κάποια στιγμή κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι της Ραφήνας. Είπε ότι εκεί ήταν η απόλυτη κόλαση και έψαχναν από καΐκι σε καΐκι για τους γονείς της.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, όπως είπε, της τηλεφώνησαν από την Πυροσβεστική και την ενημέρωσαν ότι οι γονείς της βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην κουζίνα του σπιτιού τους. Προχωρήσαμε στην κηδεία είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε ότι μετά από λίγες ημέρες της τηλεφώνησαν από το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου και της είπαν ότι έχει γίνει λάθος. «Ο άνθρωπος ο οποίος κηδέψαμε ως πατέρα μου, δεν ήταν ο πατέρας μου. Το σοκ ήταν μεγάλο», είπε η μάρτυρας. «Τίποτα δεν έγινε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, όπως έπρεπε. Ούτε κατά τη διάρκεια ούτε μετά. Κανένας σεβασμός για τους ζωντανούς ούτε και για τους νεκρούς» σημείωσε ακόμα.

Η ίδια, όπως είπε, έχει φύγει στο εξωτερικό μαζί με την οικογένειά της και δεν διανοείται να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από αυτό το οποίο της συνέβη. Εκτός από τους συγγενείς θυμάτων κατέθεσε για δεύτερη μέρα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι στο Μάτι έγινε ένα έγκλημα κι ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες και πρέπει να αποδοθούν στους υπευθύνους.