Μενού
xrimata-epidoma
Χρηματα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Νέα απάτη, αυτή τη φορά με τη δικαιολογία της επιστρεπτέας προκαταβολής, έστησε συμμορία που προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από ηλικιωμένους. Θύμα της πλεκτάνης παραλίγο να πέσει ηλικιωμένη γυναίκα, καθώς, όπως αναφέρει ο γιος της επιχείρησαν να της πάρουν 1.200 ευρώ. Μιλώντας στο Live News του Mega, περιγράφει τη μέθοδο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

«Ισχυρίστηκε ότι έχω να εισπράξω 9.000 ευρώ ως επιστρεπτέα προκαταβολή. Αλλά ζήτησε 1.200 ευρώ προκαταβολή για να εισπράξω τα άλλα χρήματα. Δυστυχώς η μητέρα μου πείστηκε να μπει στο ΙΧ και την οδήγησε περίπου δύο τετράγωνα μπροστά από το σπίτι της», αναφέρει ο ίδιος. Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο άντρας που παρκάρει το αυτοκίνητο και φαίνεται να μιλάει στη γυναίκα όσο εκείνη βγαίνει από μέσα και απομακρύνεται. Ανέφερε το όνομα του γιου της και της νύφης της και έτσι την έπεισε να μπει στο όχημα.

Με την πρόφαση της επιστρεπτέας προκαταβολής, προσπάθησε να αποσπάσει ένα χρηματικό ποσό από την ηλικιωμένη, για να της δώσει δήθεν ένα αρκετά μεγαλύτερο. «Αυτός, της ζήτησε χρήματα. Όταν η μητέρα μου είπε: ‘Εγώ δεν έχω τόσα χρήματα στο σπίτι’, δεν προσφέρθηκε να την πάει σε ΑΤΜ να σηκώσει χρήματα. Άρχισε να ρωτάει για κοσμήματα, τιμαλφή και προσφέρθηκε μάλιστα να ανέβει στο διαμέρισμά της και να τα φωτογραφίσει. Εκεί αμέσως κατάλαβε η μητέρα μου ότι ήταν απάτη και έφυγε αμέσως, βγήκε αμέσως από το αυτοκίνητο».

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η γυναίκα να βγαίνει από το αυτοκίνητο αναστατωμένη. Ψάχνει στις τσέπες της να βρει το κινητό της και να καλέσει άμεσα τον γιο της να τον ενημερώσει. Ένα δεύτερο όχημα που παραφυλάει, σπεύδει να της αποσπάσει την προσοχή, με τον οδηγό να ισχυρίζεται πως έχει χαθεί. Εκείνη, ούτε τότε την πάτησε. Όπως φαίνεται στο βίντεο, τον… έδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες.

«Η μητέρα μου είναι μεγάλη γυναίκα, αν και είναι πολύ πεπειραμένη και έξυπνη και γνώριζε για περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών. Παρά ταύτα πείστηκε όταν άκουσε το δικό μου το όνομα και το όνομα της συζύγου. Ευτυχώς δεν έγινε κάποιο άλλο κακό. Εμείς καταγγείλαμε το περιστατικό στην αστυνομία». Το περιστατικό έχει αναφερθεί στην αστυνομία, με τις Αρχές να εφιστούν την προσοχή στους πολίτες για κάθε νέα αληθοφανή πλεκτάνη που στήνουν επιτήδειοι.