Μενού
Kairos - xioni
Καιρός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος σε ανάρτησή του αποδόμησε τις προγνώσεις για χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο σε περιοχές της Αττικής, κινήθηκε και ο γνωστός παρουσιαστής του δελτίου καιρού στην κρατική τηλεόραση, Σάκης Αρναούτογλου. Ειδικότερα, παρουσιάζοντας τον καιρό για τις επόμενες ημέρες, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι «μπορεί το Σαββατοκύριακο -εκτός από το κρύο- να μην υπάρχουν σημαντικά χιόνια και βροχές».

Ωστόσο, έκρουσε καμπανάκι σχετικά με την πτώση της θερμοκρασίας για την επόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι οι χαμηλές θερμοκρασίας ενδέχεται να συνδυαστούν αυτή τη φορά και με έντονα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του δελτίου καιρού στην ΕΡΤ3, ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως τα μόνα φαινόμενα, που θα υπάρχουν κατά τόπους μέχρι και την Κυριακή (5/2) θα είναι στα ορεινά της βόρειας και κεντροδυτικής χώρας, με μπόρες χιονιού, αλλά και κάποιες βροχές στα νησιά του Αιγαίου.

Εύβοια, Αττική και καιρός την ερχόμενη εβδομάδα

Αναφερόμενος στα καιρικά φαινόμενα, που θα επικρατήσουν σε Αττική και Εύβοια αντίστοιχα ανέφερε ότι ίσως να υπάρξουν κάποια σύννεφα στις δύο περιφέρειες, τα οποία αναμένεται να φέρουν χιονόνερο πρόσκαιρα, ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα η κατάσταση του καιρού φαίνεται να αλλάζει.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν πως το κρύο που θα έρθει στην Ελλάδα από την βορειοανατολική Ευρώπη θα ρίξει κι άλλο τον υδράργυρο – σημειώνεται πως την Κυριακή σχεδόν σε όλη τη χώρα το θερμόμετρο θα δείχνει μονοψήφιους αριθμούς – ενώ αυτή τη φορά είναι πιθανό το κρύο να συνδυαστεί και με φαινόμενα. Το αν τελικά αυτό θα επιβεβαιωθεί ή όχι θα φανεί καλύτερα προς το τέλος αυτής της εβδομάδας, με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.