Μενού
astynomia - brady
Ελληνική Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν οι διάλογοι, που είχαν νονοί της νύχτας με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη διάρθρωση νευραλγικών, διωκτικών υπηρεσιών με ανθρώπους, που είναι μυημένοι στο κύκλωμα της Greek Mafia. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στους διαλόγους ακούγεται να συνομιλούν δύο πρόσωπα και πιο συγκεκριμένα ένας έμπορος καυσίμων και ένας ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνομιλία τους ακούγεται να μιλούν για τις μετακινήσεις Αστυνομικών σε υπηρεσίες, που διώκουν το έγκλημα.

«Είναι Κώστα και από Ανθρωποκτονιών και από Οικονομική και από Οργανωμένο κι έχουν πάει, κι έχουν έρθει. Έχουν ξηλωθεί βέβαια, το Ανθρωποκτονιών έχει ξηλωθεί ολόκληρο. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο, Εξάρχεια, Ακρόπολη, Ομόνοια άμα δεις. Άμα δεις εκεί πέρα τις φωτογραφίες μετακινήσεων έχουν φύγει πολλοί από εκεί και έχουν πάει στο Ανθρωποκτονιών. Το Ανθρωποκτονιών σχεδόν ξηλώθηκε ολόκληρο, δηλαδή έφυγαν πολλοί, βασικοί τους παίκτες».

Στην ίδια συνομιλία ακούγεται, μάλιστα, να ζητάει από τον υψηλόβαθμο Αστυνομικό και συνομιλητή του να προσπαθήσει να εντοπίσει τους ένστολους, που βρίσκονται σε νευραλγικές υπηρεσίας και θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κύκλωμα. «Αλλά και στην Οικονομική έχουν πάει δυο τρία άτομα, να δεις άμα ξέρουμε κάποια από αυτά από την Οικονομική εκεί πέρα που έχουν πάει. Και στο Οργανωμένο, στον φίλο, έχουν πάει κάποιοι από Αθήνα. Θα τους δεις», ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων στον Αξιωματικό ο έμπορος καυσίμων.

  • Έμπορος καυσίμων: «Είναι Κώστα και από Ανθρωποκτονιών, και από Οικονομική και από Οργανωμένο κι έχουν πάει… κι έχουν έρθει… Έχουν ξηλωθεί βέβαια, το Ανθρωποκτονιών έχει ξηλωθεί ολόκληρο. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο Εξάρχεια, Ακρόπολη, Ομόνοια άμα δεις. Άμα δεις εκεί πέρα τις φωτογραφίες μετακινήσεων, έχουν φύγει πολλοί από εκεί και έχουν πάει Ανθρωποκτονιών. Το Ανθρωποκτονιών σχεδόν ξηλώθηκε ολόκληρο. Δηλαδή, φύγανε πολλοί βασικοί τους παίκτες».
  • Έμπορος καυσίμων: «Αλλά και στην Οικονομική έχουν πάει δυο τρία άτομα, να δεις άμα ξέρουμε κάποια από αυτά από την Οικονομική εκεί πέρα που έχουν πάει. Και στο Οργανωμένο, στον φίλο, έχουν πάει κάποιοι από Αθήνα. Θα τους δεις».

 Όλοι αθώοι για τη Greek Mafia

Παράλληλα με τις αποκαλύψεις, εκδικάστηκε και η υπόθεση που είχε προκύψει από έρευνα της ΕΥΠ τη διετία 2015 έως 2017. Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για πλημμελήματα που αφορούσαν σε διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Το δικαστήριο κήρυξε αθώους και τους 17 κατηγορούμενους κάνοντας δεκτή την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος στην εισήγησή του χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» το αποδεικτικό υλικό και ευχήθηκε η άλλη δικογραφία που αφορά σε κακουργήματα της ίδιας υπόθεσης να έχει καλύτερη τύχη.