Μενού
kairos - xioni
Χιόνι στην Πάρνηθα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην αλλαγή του καιρού, που αναμένεται να παρατηρηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα (6/2) στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού για το κανάλι της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου. Ο γνωστός παρουσιαστής, στο καθιερωμένο δελτίο, σημείωσε ότι οι βοριάδες την Κυριακή (5/2) θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 Μποφόρ, ενώ προς το βράδυ πάνω από το Αιγαίο θα έχουν δημιουργηθεί σύννεφα λόγω της στροφής της ανέμων σε βορειοανατολικούς και έτσι κάποια σύννεφα θα φτάσουν στην Εύβοια, στην Αττική και την Βοιωτία και ενδέχεται να αφήσουν παροδικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.και 

Αλλαγές στον καιρό, σύμφωνα με τη δική του πρόγνωση, αναμένεται να παρατηρηθούν από τη Δευτέρα, όταν και ο καιρός θα κρυώσει πολύ. Μάλιστα, όπως «δείχνουν» και τα προγνωστικά μοντέλα, βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα σε ποσοστό 60 με 70%.

Αρχικά θα δώσει βροχές στα δυτικά και ενδέχεται να φέρει χιόνια στην ενδοχώρα, καθώς εκεί το σύστημα θα συναντήσει τις κρύες αέριες μάζες. Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθάρισε ότι ακόμη όλα είναι «ανοιχτά» και πως τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε αν αυτό το σενάριο θα επιβεβαιωθεί και που μπορεί να φτάσουν τα χιόνια.