Μενού
hioni
Χιόνι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Να αγοράσουν καυσόξυλα σπεύδουν πολλά νοικοκυριά ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο που θα είναι κατά τόπους πυκνές και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική.

Σύμφωνα με τον κ. Κασκαλίδη, έμπορο καυσόξυλων, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, η ζήτηση έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς μετά από μία κάμψη που διήρκησε περίπου ενάμιση μήνα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν και πάλι. Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο που το κρύο έχει αρχίσει να επανέρχεται πολλοί καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν καυσόξυλα, καθώς τα έως τώρα αποθέματα εξαντλούνται. Οι τιμές ξεκινούν από τα 150 ευρώ και φτάνουν έως και 180 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Κασκαλίδη, η μέση τιμή κυμαίνεται περίπου στα 165 έως 170 ευρώ. Ενόψει χιονιά, πολλοί σπεύδουν να πραγματοποιήσουν αγορά καυσόξυλων, αν και οι ποσότητες ποικίλουν ανάλογα την περιοχή όπου διαμένει ο αγοραστής, καθώς για παράδειγμα στα νότια προάστια της Αθήνας οι παραγγελίες χαρακτηρίζονται ως μέτριες.

«Όλα τα ξύλα πρέπει να είναι ξερά, "αποχυμωμένα", διότι όταν έχουν "χυμούς" και είναι φρεσκοκομμένα δημιουργούν τεράστια προβλήματα, δεν παίρνουν φωτιά, καπνίζουν και δεν έχουν θερμική απόδοση», σημειώνει ο κ. Κασκαλίδης και προσθέτει ότι μεταξύ των ξερών ξύλων τα καλύτερα είναι η ελιά και το δρύινο, καθώς έχουν παρατεταμένη καύση.