Μενού
xionia-kakokairia
Χιόνια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ξεκίνησαν τα πρώτα χιόνια στην Αττική, ενώ η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα. Ήδη αυτή την ώρα σημειώνεται σφοδρή χιονόπτωση σε Καπανδρίτι, Αφίδνες, Πεντέλη και άλλες περιοχές στα βόρεια της Αττικής, όπου η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο Καπανδρίτι μέσα σε μία ώρα έστρωσε χιόνι στους δρόμους της περιοχής, ενώ έως τώρα δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα. Παρόλαυτά, οι κάτοικοι δηλώνουν σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα αποκλειστούν. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, τις επόμενες ώρες ώρες Μαρούσι, Χαλάδρι και άλλες περιοχές των βορείων Προαστίων θα αντιμετωπίσουν προβλήματα χιονοστρώσεων.

Στα διόδια των Αφιδνών σημειώνεται χιονοθύελλα, το οδόστρωμα παγώνει και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Οι Αρχές πραγματοποιούν ελέγχους σε όλα τα οχήματα που διέρχονται από το σημείο. Παράλληλα, στην Πεντέλη πολίτες παίρνουν αλάτι και προετοιμάζονται για τις επόμενες ώρες.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχει διακοπεί λόγω έντονων καιρικών φαινομένων η κυκλοφορία των οχημάτων επί της περιφερειακής οδού Πεντέλης – Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Διονύσου), από το ύψος του Γ.Σ.N.A. 414 έως τη θέση “Άγιος Πέτρος”. Επίσης, διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων υπάρχει στην ΠΕΟ Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα από τη Χ/Θ 5.000 (πρατήριο καυσίμων Revoil) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

α) στην επαρχιακή οδό Τατοΐου - Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (Βασιλικά Κτήματα) στη Βαρυμπόμπη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο

β) Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας - Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο. 

Από το απόγευμα του Σαββάτου (4/2) έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο
  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από τις 06.00 σήμερα το πρωί δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Τέλος, από τις 18:00 το Σάββατο (4/2) πρέπει τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.