Μενού
alkis-kampanos
Άλκης Καμπανός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου του 2022 από οπαδούς στην περιοχή Χαριλάου. Η σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του δεύτερου φοιτητή και φίλο του 19χρονου που τραυματίστηκε το μοιραίο βράδυ.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός, ο οποίος δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση, σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι «ήταν αποφασισμένοι να κάνουν κακό». «Είδα το δρεπάνι να έρχεται κατά πάνω μου και γύρισα για να φάω τη δρεπανιά πίσω όχι μπροστά. Από τον πόνο που ένιωθα δεν κατάλαβα ότι ήταν δρεπάνι δεν το πίστευα νόμιζα ότι ήταν στυλιάρι. Έπιασα πίσω και ακούμπησα αίματα», αναφέρει στη συγκλονιστική περιγραφή του ο φίλος του Άλκη. «Δεν ήταν επιπόλαια τα χτυπήματα ήταν αποφασισμένοι να κάνουν κακό», συμπλήρωσε.

«Έγραφα εξεταστική, τελείωσα κατά τις 18.00 από τη σχολή. Μιλήσαμε να πάμε για καφέ και οι πέντε. Καθίσαμε στο Πάρκο του Άρη και μετά στο σύνδεσμο. Πηγαίνω για να δω κανένα ματς. Γυρίσαμε στο πάρκο. Προχωρήσαμε προς την κρεπερί στην Παπαναστασίου και είπαμε να πάμε για βόλτα 11:00 η ώρα», περιέγραψε. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη στιγμή που τους πλησίασαν στην οδό Γαζή.

«Καθίσαμε 45 λεπτά και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Δεν είδα ότι ήταν πολλοί. Το αντιληφθήκαμε πολύ αργά. Ήταν 10-15 άτομα. Είπαμε ότι είμαστε Άρης και ήρθαν κατά πάνω μας. Ερχόταν επιθετικά ήθελαν να κάνουν κακό είχαν όλοι κουκούλες φουλ φέις. Κρατούσαν μαχαίρια, δρεπάνια, ξύλα, ρόπαλα. Όλοι κρατούσαν κάτι δεν μπορώ να θυμηθώ αν κάποιος δεν κρατούσε. Ο Άλκης δεν πρόλαβε να φύγει. Εγκλωβίστηκε», είπε στη συγκλονιστική κατάθεσή του.