Μενού
pinelopi-anastasopoulou
Πηνελόπη Αναστασοπούλου | NDP
  • Α-
  • Α+

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου η οποία ήταν στο πλευρό των καταγγελλουσών τον Πέτρο Φιλιππίδη από την αρχή της διαδικασίας, μετά την απαγγελία των κατηγοριών στον ηθοποιό-θιασάρχη. Χθες, έπεσε η αυλαία της υπόθεσης, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να τον απαλλάσσει από την κατηγορία του βιασμού και να τον βρίσκει ομόφωνα ένοχο για τις κατηγορίες της δις απόπειρας βιασμού. Ωστόσο, η ποινή που του επιβλήθηκε (8 χρόνια κατά συγχώνευση) έχει ανασταλτική ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά αφέθηκε ελεύθερος και θα παραμείνει ελεύθερος, όπως είπε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

«Δεν χαίρομαι για τις κακές στιγμές άλλων ανθρώπων - θα συνεχίσω όμως γιατί δεν ξεχνώ όλους αυτούς τους ανθρώπους που έριξαν λάσπη σε όλη τη διάρκεια της δίκης» είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μέσα από την ραδιοφωνική της εκπομπή. Αναλυτικά η ηθοποιός είπε: «Χθες ήταν μια μεγάλη μέρα, βγήκε η απόφαση για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αν νομίζει ο κόσμος ότι υπάρχει χαρά για τις κακές στιγμές άλλων ανθρώπων είναι λάθος, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο στόχος πάντα – και μιλάω για μένα προσωπικά – ήταν ο παραδειγματισμός και να σταματήσουν οι κακοποιητικές συμπεριφορές συγκεκριμένων ανθρώπων, σε αυτή την περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη» είπε. 

Για την απόφαση της ομόφωνης αθώωσης λόγω αμφιβολιών στην κατηγορία του βιασμού, η Αναστασοπούλου είπε: «Θέλω να ανοίξω την αγκαλιά μου και να βάλω μέσα την πρώτη καταγγέλλουσα γιατί νιώθω ότι αυτό το κορίτσι δεν δικαιώθηκε». Στη συνέχεια τόνισε ότι η ίδια «θα συνεχίσει» γιατί «δεν ξεχνά όλους αυτούς τους ανθρώπους που έριξαν λάσπη σε όλη τη διάρκεια της δίκης σε όλες μας, με ατάκες όπως «όταν αθωωθεί ο Φιλιππίδης που θα τρέξουν να κρυφτούν όλες αυτές»