Μενού
tatoi - konstantinos
Κηδεία Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τελέστηκε στο Τατόι τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του. Το τρισάγιο, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Οι συγγενείς του έκπτωτου μονάρχη έφτασαν μαζικά στο Τατόι, ενώ τελευταία κατέφθασε η σύζυγός του.

Κατά την είσοδο αλλά και την έξοδό τους όλοι οι συγγενείς έστρεψαν τα βλέμματά τους προς τον λιγοστό κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και στις κάμερες, και χαιρέτησαν. Οι περισσότεροι έφτασαν στο χώρο με μαύρα μίνι βαν, ενώ υπήρχαν αστυνομικοί για τον έλεγχο της κυκλοφορίας.

Τα αποκαλυπτήρια του τάφου έγιναν μετά την τελετή, ενώ αποκαλύφθηκε και η επιγραφή στον τάφο του. Η ταφόπλακα γράφει λοιπόν «Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς των Ελλήνων», την ημερομηνία γέννησης και θανάτου και τη λέξη «Ολυμπιονίκης».

«Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ» αναγράφεται επίσης στην μαρμάρινη πλάκα, φράση από την επιστολή Α' του Ιωάννη. Η Α' Επιστολή Ιωάννη είναι μία από τις επτά Καθολικές επιστολές της Καινής Διαθήκης.

tafoplaka

Κωνσταντίνος Β'
Βασιλεύς των Ελλήνων
Prins af Danmark
Γεν. Εν Αθήναις 2 Ιουν. 1940
Απ. Εν Αθήναις 10 Ιαν. 2023
Ολυμπιονίκης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA