Μενού
sepolia
Σεπόλια | Shutterstock
 • Α-
 • Α+

Ο κύκλος των συλλήψεων για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, ανοίγει κι άλλο καθώς ακόμη και σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, αναμένεται να κληθούν και να περάσουν την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας ακόμη έξι άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και φέρονται να έχουν άμεση σύνδεση με την υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει το κορίτσι έχει «δείξει» με τα όσα έχει αναφέρει κι άλλους άνδρες που φέρονται να την κακοποιούσαν σεξουαλικά, ανάμεσά τους επιστήμονες, επιχειρηματίες και παντρεμένους με παιδιά. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι όπως όλα δείχνουν δεν είχαν έρθει σε επαφή μαζί της μέσω διαδικτύου αλλά δια ζώσης.

Ο Ηλίας Μίχος βρίσκεται και πάλι σε ξεχωριστή θέση καθώς εκείνος ήταν που όπως προκύπτει έδινε τις οδηγίες για τις συναντήσεις, ήταν αυτός που κανόνιζε τα ραντεβού για το ανήλικο κορίτσι και μάλιστα έστελνε από σπίτι σε σπίτι για να γνωρίσει τα άτομα με τα οποία αργότερα θα της έκλεινε ραντεβού. «Όπως με τον δερματολόγο, με είχε στείλει να χτυπήσει το κουδούνι στο ιατρείο του», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, το 12χρονο κοριτσάκι σε μία από τις τελευταίες του καταθέσεις στις Αρχές.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, είτε μετά από κλήση της ανακρίτριας είτε και αυτοβούλως, βρίσκεται ένας 60χρονος άνδρας, παντρεμένος και με δύο παιδιά που διατηρεί επαγγελματικό χώρο στον Κολωνό πολύ κοντά στο κατάστημα που είχε ο Μίχος στη περιοχή. Το συγκεκριμένο πρόσωπο που είναι πρώην γνωστός διαιτητής του ποδοσφαίρου φέρεται, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Star, να έχει υποστηρίξει ότι γνώριζε την οικογένεια, ήξερε ότι πρόκειται για μια οικογένεια που δυσκολεύεται στα οικονομικά και το μόνο που έκανε είναι να τους δίνει λίγα χρήματα από 3 έως και 5 ευρώ για να πάρουν κάποιο παγωτό. 

«Μου λέει ο Μίχος, σε αυτόν θα πας»

Παράλληλα η 12χρονη έχει κάνει αναφορά και σε έναν άνδρα που τον συνάντησε σε πλατεία με τον ίδιο να έχει μία κόρη και φέρει αλλά και σύμφωνα με την κατάθεση, να οπλοφορεί. «Υπάρχει ένας Χ, που είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και ένα παράνομο όπλο. Τον γνώρισα από την πλατεία. Μου λέει ο Μίχος, με αυτόν θα πας, τον πλησίασα λίγο στην πλατεία και ήταν λίγο ανώμαλος», συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Ο Ηλίας Μίχος πάντως, προφυλακισμένος από τον περασμένο Οκτώβριο, αρνείται την τέλεση της πράξης της μαστροπείας. «Αυτό το οποίο ισχυρίζεται είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μαστροπεία. Έχει παραδεχτεί αυτό που έχει παραδεχτεί (σ.σ. την πράξη της ασέλγειας) και από εκεί και πέρα τις λοιπές κατηγορίες δεν τις αποδέχεται. Δεν έχει αποδειχτεί η εμπλοκή του στη μαστροπεία», λέει η δικηγόρος του.

Ωστόσο η 12χρονη υποστηρίζει πως ο Ηλίας Μίχος γνωρίζει την αλήθεια και για τη μητέρα της. «Και από τα νέα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και από τους κατηγορούμενους τους νέους και από τις συλλήψεις που ήδη έχουνε γίνει και μετά τις απολογίες, δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο για τη μητέρα. Δεν έχει αναφερθεί κανένας στη μητέρα της 12χρονης», αναφέρει ο συνήγορός της.

Σοκάρουν τα λόγια της 12χρονης

Την ίδια στιγμή σοκάρουν τα λόγια της ανήλικης στην ψυχολόγο της αστυνομίας. Η μικρή, ανέφερε, σύμφωνα με το Stra, ότι επισκεπτόταν δυο γιατρούς μέσα στα ιατρεία τους, την ώρα που δεχόντουσαν ασθενείς. Ο Μίχος όπως λέει το κοριτσάκι επέμενε ότι ο δερματολόγος, ο οποίος προφυλακίστηκε θα ήταν ένας σταθερός πελάτης.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

 • 12ΧΡΟΝΗ: Με είχε στείλει στο ιατρείο του ο Μίχος. Βρεθήκαμε περισσότερες φορές με αυτόν. Έδινε πάντα 50 ευρώ. 
 • Πήγαινα κατά τις 7 το απόγευμα.
 • ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Υπήρχαν ασθενείς και μέσα στο ιατρείο;
 • 12ΧΡΟΝΗ:  Ναι. Περίμεναν στο σαλονάκι.

Σε κοντινή απόσταση από το ιατρείο του δερματολόγου επισκεπτόταν έναν άνδρα, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί, είναι αυτός που η ανήλικη αναφέρει ως οδοντίατρο.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

 • ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Βρισκόσουν και με αυτόν στο ιατρείο του; 
 • 12ΧΡΟΝΗ: Ναι. Όπως και με τον δερματολόγο με είχε στείλει (ο Μίχος) να χτυπήσω το κουδούνι στο ιατρείο του. 
 • ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Είχατε έρθει σε επαφή περισσότερες από μια φορά;
 • 12ΧΡΟΝΗ: Ναι. εκεί στο ιατρείο του.

Το κορίτσι στην τελευταία της κατάθεση αποκάλυψε ένα ακόμα πρόσωπο που ο Μίχος την είχε στείλει. Και αυτός από τη γειτονιά.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ:

 • 12ΧΡΟΝΗ: Αυτός είναι παντρεμένος, έχει μια κόρη και ένα παράνομο όπλο.
 • ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Αυτό πως το γνωρίζεις;
 • 12ΧΡΟΝΗ: Το είχε πει. Το είχε σπίτι του και έχω φωτογραφία.
 • ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Με αυτόν που βρισκόσασταν;
 • 12ΧΡΟΝΗ: Στο σπίτι του. Όταν η γυναίκα και η κόρη του ήταν στην πλατεία.

Σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει η ανήλικη, υπήρχαν και άνδρες που πλησίασαν μόνοι τους τον Μίχο ζητώντας του ραντεβού. Κάτι που δείχνει ότι αρκετός κόσμος γνώριζε αλλά τα στόματα παρέμεναν κλειστά. 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

 • 12ΧΡΟΝΗ: Είχε πει στον Μίχο «αφού την έχεις εδώ καθαρίζει, δεν μου τη δίνεις κι εμένα»
 • Ο Μίχος μου είπε να τον βρω στο messenger. Βρεθήκαμε στο αμάξι του  δύο φορές.