Μενού
mpampis-anagnostopoulos
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δικάζεται στο Εφετείο με στόχο να «σπάσει» τα ισόβια. Ο γυναικοκτόνος των Γλυκών Νερών έφτασε στην Ευελπίδων λίγα λεπτά πριν τις 9 το πρωί της Δευτέρας (20/2) προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Πριν από έναν περίπου χρόνο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια και επιπλέον ποινή 11 ετών κάθειρξης και έξι μηνών φυλάκισης, αρνούμενο την ίδια στιγμή να του αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό.

Πλέον η πλευρά του καταδικασμένου πιλότου, αλλάζει υπεράσπιση και ελπίζει σε μία ευνοϊκότερη απόφαση. Σύμφωνα με το πρωτόδικο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πριν την δολοφονήσει εν ψυχρώ, επεδίωκε τον πλήρη έλεγχο της Καρολάιν, όχι μόνο αποκλείοντας την από συγγενείς και φίλους, επιλέγοντας να κατοικήσουν μακριά από το κέντρο, στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, αλλά και στερώντας την από τη διαχείριση των χρημάτων της. Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 34χρονος βαρυποινίτης, κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου, έδωσε και τελικά έχασε, δύο «μάχες»: αυτήν της αλλαγής της συνθήκης υπό την οποία έγινε η ανθρωποκτονία, από «εν ψυχρώ» σε «εν βρασμώ» και αυτήν της αναγνώρισης του ελαφρυντικού. 

mpampis-anagnostopoulos
Eurokinissi
mpampis-anagnostopoulos
Eurokinissi
mpampis-anagnostopoulos
Eurokinissi

Στην δίκη που εκτός απροόπτου ξεκινά σήμερα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αλλά και η γυναίκα συνήγορος που την επέλεξε να τον εκπροσωπήσει, αναμένεται να δώσουν εκ νέου αυτήν τη μάχη, ελπίζοντας πως οι Εφέτες θα καταλήξουν σε μία ευμενέστερη κρίση για τον 34χρονο πιλότο. Απέναντι τους θα έχουν τους γονείς της Καρολάιν που μεγαλώνουν την κόρη της οι οποίοι αξιώνουν να μην μειωθεί η ποινή του Αναγνωστόπουλου «ούτε μία μέρα». Για αυτούς, ο 34χρονος θα είναι πάντα ο δολοφόνος του παιδιού τους, ο άνθρωπος «που σκότωσε την όμορφη κόρη μου με μία δειλή πράξη», όπως είχε πει σε συνέντευξη του ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς ζητώντας «δικαιοσύνη». Θα είναι ο άνθρωπος «που μου ζήτησε να πληρώσω για το φέρετρο του παιδιού μου» όπως μετέφερε στο πρώτο δικαστήριο ότι της είπε η Σούζαν Κράουτς μία στενή της φίλη που κατέθεσε.