Μενού
apth-omiria
Καθηγήτρια καταγγέλλει ομηρία | Eurokinissi, Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι την κράτησαν όμηρο επί δύο ώρες οι φοιτητές της, καθώς «έκοψε» πολλούς στο μάθημά της. Πρόκειται για καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας και μάθημα του τετάρτου έτους, ενώ το ποσοστό απόρριψης ανέρχεται στο 25%. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, από τους 303 φοιτητές «κόπηκαν» οι 85 και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει εισέβαλαν στο γραφείο της, την κράτησαν όμηρο για τουλάχιστον δύο ώρες και της μιλούσαν επιθετικά. 

Σύμφωνα με το OPEN, η καθηγήτρια υποστήριξε πως την άφησαν να φύγει μόνο όταν τους είπε ότι θα γίνει αναβαθμολόγηση των γραπτών τους. Ταυτόχρονα, εκδόθηκε και ψήφισμα το οποίο αναφέρει πως υπάρχουν παρενοχλήσεις καθηγητών, κυρίως με αφίσες και από συγκεκριμένη μερίδα φοιτητών προς συμφοιτητές τους. Από την πλευρά τους φοιτητές που «κόπηκαν» στο μάθημα περιέγραψαν μία εντελώς διαφορετική κατάσταση, υποστηρίζοντας πως η καθηγήτρια τελευταία στιγμή άλλαξε τον τρόπο βαθμολόγησης και η βάση πήγε από το 5 στο 6,5 με αποτέλεσμα πολλοί να μείνουν και να μην πάρουν πτυχίο. 

«Μικρή ομάδα δηλητηριάζει το τμήμα με αθλιότητες» 

«Μία μικρή ομάδα με τις αθλιότητές της δηλητηριάζει τη λειτουργία του τμήματος. Πρόσφατα μου επιτέθηκαν γιατί, στο πλαίσιο μιας σειράς ασκήσεων στο μάθημα της φεμινιστικής ψυχολογίας, τους ζήτησαν να απαντήσουν στο ηθικό ζήτημα της άμβλωσης. Επεμβαίνουν σε ζητήματα ακαδημαϊκής λειτουργίας» είπε η καθηγήτρια στην Καθημερινή. Από την πλευρά της φοιτήτρια σχολίασε πως υπάρχουν φοιτητές που πρέπει να «κοπούν» και φοιτητές που είναι άδικο να μην περάσουν και «θεωρώ πως κάποιος πρέπει να ελέγχει τα θέματα και τους καθηγητές όπως αυτοί ελέγχουν εμάς». Ο πρότανης του ΑΠΘ έκανε λόγο για μειοψηφικές ομάδες με ιδεοληψίες οι οποίες είναι καταδικαστέες. 

Η Μαρία Κοσμίδου, πρόεδρος του τμήματος Ψυχολογίας υποστήριξε πως επρόκειτο για «καθαρή ομηρία. Δυόμιση ώρες έχουν κλεισμένη την καθηγήτρια μέσα στο γραφείο της και να μην της επιτρέπουν να φύγει. Δεν είναι δημοκρατική συμπεριφορά αυτή». «Κακώς έκοψε τόσους αλλά δεν ήταν συμπεριφορά αυτή», σχολίασε φοιτητής. «Γενικά οι καθηγητές κάνουν ό,τι θέλουν γιατί δεν τους ελέγχει κανένας αλλά το να κρατήσεις άνθρωπο όμηρο δεν είναι η λύση» σημείωσε φοιτήτρια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA