Μενού
karnabali
Πατρινό καρναβάλι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στον πυρετό του πατρινού καρναβαλιού ζουν χιλιάδες καρναβαλιστές που κατέκλυσαν τους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας. Το αποκριάτικο γλέντι θα κρατήσει μέχρι το πρωί! Το πατρινό καρναβάλι συνεχίζεται με την παρέλαση των αρμάτων με αφετηρία την οδό Κορίνθου και κατάληξη την οδό Κολοκοτρώνη. Όλη η Πάτρα χορεύει, καθώς όλοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, σκορπώντας κέφι και χρώμα στους δρόμους.

5818664
5818553

Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου (25.02.2023), λέγεται και ποδαράτη επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα ξετυλίγεται στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού. Η πρώτη μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου. Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται νυχτερινή ποδαράτη, καθώς δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους. Στο κέντρο της Πάτρας λαμβάνει χώρα ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

5818553
5818553

 

5818423
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA