Μενού
tempi-trena
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με συνεχή ροή καλύπτουν τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις εξελίξεις σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2). «Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν μετά τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του BBC, το οποίο στον ιστότοπό του έχει συνεχή ενημέρωση για την τραγωδία.

«Τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη σύγκρουση μεταξύ ενός επιβατικού και εμπορικού τρένου», ανέφερε νωρίτερα στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού της η βρετανική εφημερίδα Guardian (σ.σ. σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση οι νεκροί ανέρχονται σε 36).

Πρώτο θέμα και στην Independent είναι το σιδηροδρομικό δυστύχημα, η οποία στον ιστότοπό της έχει και live ενημέρωση, όπως και το BBC. Επίσης, οι Times, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, όπως και η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine αναφέρονται στην τραγωδία με εκτενή ρεπορτάζ.

Οι γαλλικές εφημερίδες Figaro και Monde καλύπτουν εκτενώς το τραγικό συμβάν, κάνοντας λόγο για «το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ελλάδα». Παράλληλα, από την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Reuters και το AFP, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.