Μενού
treno
Τρένο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον εκτροχιασμό τρένου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017 με τρεις νεκρούς ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με έγγραφο του που απέστειλε στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ζήτησε τη δικογραφία προκειμένου να εξετάσει αν πρέπει να ανοίξει νέα έρευνα για το τραγικό συμβάν του 2017 υπό το φως των νέων δεδομένων μετά την τραγωδία στα Τέμπη και να αναζητηθούν ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Για το δυστύχημα στο Άδενδρο είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμελήματα ένας από τους μηχανοδηγούς του τρένου που είχε επιζήσει ωστόσο το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε τώρα τη συγκεκριμένη δικογραφία καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και τότε είχαν γίνει καταγγελίες για ευθύνες σχετικά με την κατάσταση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου που όμως δεν διερευνήθηκαν.

Την ίδια ώρα η ανακρίτρια του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη εξετάζει ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ενώ αναμένονται οι πραγματογνωμοσύνες που ήδη έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς και διενεργούνται για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα είχε γίνει στις 13 Μαΐου 2017, όταν το απογευματινό Intercity από Αθήνα εκτροχιάστηκε έξω από το Άδενδρο, ένα χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανάμεσα τους και ο ένας μηχανοδηγός του τρένου, ενώ άλλοι δέκα τραυματίστηκαν. Παράλληλα, ένας μηχανοδηγός παραπέμφθηκε σε δίκη ως υπεύθυνος του δυστυχήματος αλλά τελικά αθωώθηκε. Συγκεκριμένα, στις 10.10.2022 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον μηχανοδηγό, ενώ το μοναδικό αδίκημα που ερευνήθηκε ήταν η ανθρωποκτονία εξ αμελείας.