Μενού
tempi-treno
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί ο φυλακισμένος πατέρας του μηχανοδηγού, που έφυγε από τη ζωή στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς το Τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες μετά και το αίτημα μεταγωγής του Δημήτρη Ναλμπάντη. Το πρώτο βήμα της διαδικασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η αποστολή του αιτήματος του Δημήτρη Ναμπάλντη στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης και κατόπιν αυτού, όταν το ελληνικό υπουργείο ανταποκριθεί, τότε ο κρατούμενος θα μεταφερθεί από την Τουρκία σε φυλακή της Ελλάδας.

Η μεταγωγή πρόκειται να γίνει στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για τη μεταφορά καταδίκων. Μετά από αίτημα του κρατουμένου στο σωφρονιστικό ίδρυμα να λάβει άδεια, ώστε να παραστεί στην κηδεία  του γιου του, οι τουρκικές Αρχές αποφάσισαν να τον εκδώσουν στην Ελλάδα, ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη χώρα μας. Η είδηση επιβεβαιώθηκε μετά την επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ειδικότερα, στην επικοινωνία των δύο υπουργών συζητήθηκε η έκδοση στην Ελλάδα, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος που υπεβλήθη από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του κρατούμενου σε τουρκικές φυλακές, Δημήτρη Ναλμπάντη. Ο κ. Σοϊλού, ενημέρωσε για τη θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο αίτημα αυτό. Από την πλευρά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης και για την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.