Μενού
baroyfakis-mera25
Γιάνης Βαρουφάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του ο 19χρονος που φέρεται ως εμπλεκόμενος στην επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια. Ο συλληφθείς είναι ένας από τους 7 που φέρονται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του γραμματέα του ΜέΡΑ25 στα Εξάρχεια την προηγούμενη Παρασκευή.

 

Σε ό,τι αφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος πήγε σήμερα το πρωί στην 1η ανακρίτρια Ανηλίκων για να καταθέσει, δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και δεν αναγνώρισε κανέναν από τους δυο συλληφθέντες ως δράστες της επίθεσης. Οπως είπε, στη δήλωσή του, είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Oσον αφορά στον 35χρονο που προσήχθη χθες για τα επεισόδια του Συντάγματος και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανήκει στην ομάδα των Εξαρχείων, με εντολή της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος, έως ότου η δικαστική λειτουργός αποφασίσει αν θα ζητήσει την άσκηση δίωξης σε βάρος του και τον καλέσει σε απολογία.