Μενού
maria tsalla
Μαρία Τσάλλα | Glomex
  • Α-
  • Α+

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπει η ελληνική ταυτότητα που είχε βγάλει η «Μαρία Τσάλλα». Σε αυτή διακρίνονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της με τις Αρχές να ψάχνουν το δίκτυο που τη βοήθησε στην Ελλάδα. Το έγγραφο της ταυτότητάς της, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ακυρώθηκε σήμερα, Σάββατο (18/3) το πρωί. Η Ρωσίδα κατάσκοπος με τη βοήθεια ενός δικτύου κατάφερε να «εξαφανίσει» τον θάνατο ενός βρέφους από τα επίσημα αρχεία και πήρε τη θέση του ως Μαρία Τσάλλα.

Η Μαρία Τσάλλα έλαβε την ληξιαρχική πράξη γέννησης από το Μαρούσι. Πηγές από τον Δήμο Αμαρουσίου ανέφεραν. «Την τριετία 2015-18 γίνονταν η ψηφιοποίηση των αρχείων. Αυτό το διάστημα φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι. Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των υπαλλήλων του ληξιαρχείου». Το ερώτημα είναι γιατί η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα επέλεξε το Παγκράτι. Πιθανότητα γιατί είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, μια ανάσα από την Αθήνα και κοντά σε κυβερνητικά κτίρια. Επιδίωκε ουσιαστικά να χαθεί μέσα στην ανωνυμία.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια υπάρχει δίκτυο που την έχει βοηθήσει και όλα δείχνουν ότι συνεργοί της είχαν παρεισφρήσει στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου. Γι’ αυτόν τον λόγο η Ασφάλεια ζήτησε τη συνεργασία όλων των υπαλλήλων του ληξιαρχείου Αμαρουσίου προκειμένου να ριχτεί φως στην υπόθεση. Υπάρχει έγγραφο που η Μαρία Τσάλλα, το βρέφος που έχει πεθάνει, εμφανίζεται ζωντανό. Οι Αρχές εξάλλου, γνωρίζουν και τις επαφές της Ρωσίδας κατασκόπου… Έκανε παρέα με μια Γαλλίδα, με άλλες δύο γυναίκες με ξένη υπηκοότητα και με έναν άνδρα. Οι αρχές, τέλος, προσπαθούν να μάθουν πού και με ποιον τρόπο έκανε κατασκοπία. 
 

Το λάπτοπ και οι ημερομηνίες ορόσημο

Στο λάπτοπ που άφησε πίσω της βιαστικά στο διαμέρισμα του Παγκρατίου αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές στοιχεία για τη δράση της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαριάς Τσάλλα», όπως ήταν γνωστή στα ελληνικά η Ίρενα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, την ταυτότητα της οποίας αποκάλυψε την περασμένη Πέμπτη (16/3) η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων (ΕΥΠ). Παράλληλα, οι Μυστικές Υπηρεσίες αναζητούν και το δρομολόγιο και τις επαφές που διατηρούσε όσο βρισκόταν στην Ελλάδα, τα τελευταία πέντε χρόνια δηλαδή κατά τη διάρκεια των οποίων και είχε γνωριστεί με έναν Έλληνα ιδιοκτήτη φροντιστηρίου για κάλυψη.

Αντικείμενα της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο λάπτοπ αποτελούν οι συνομιλίες, οι αναζητήσεις αλλά και το σενάριο για το εάν το άφησε πίσω της εσκεμμένα ή το ξέχασε καθώς βρισκόταν σε πανικό. Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξάντροβνα ήταν δίδυμο με έναν κατάσκοπο στη Σλοβενία, ο οποίος και συνελήφθη στη χώρα των Βαλκανίων πριν από δύο μήνες. Η ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα έγινε με «χειρουργικές κινήσεις», καθώς ούτε ο λογαριασμός της στα social media, ούτε η συμμετοχή της σε διαγωνισμό φωτογραφίας δεν προδιάθετε ότι πρόκειται για μία γυναίκα, που διατηρούσε διπλή ζωή ως κατάσκοπος για τη Ρωσία.

Η «Τσάλλα» εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης χρησιμοποιώντας τα στοιχεία βρέφους που σκοτώθηκε στη γέννα, με ημερομηνία γέννησης και θανάτου τον Δεκέμβριο του 1991. Η κατάσκοπος χρησιμοποιούσε, παράλληλα, και ένα πλαστό διαβατήριο από το Περού, όπου με αυτό ταξίδεψε στο Περού, το Μεξικό, την Κροατία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Ιταλία. Ημερομηνίες-ορόσημο για την αποκάλυψη της δράσης της ήταν, μεταξύ άλλων, η 5 Δεκεμβρίου 2022, όπου οι Αρχές της Σλοβενίας συνέλαβαν ένα ζευγάρι Ρώσων κατασκόπων, που είχαν στοιχεία Αργεντινής και διατηρούσαν κατάστημα με αντίκες. Παράλληλα, ημερομηνίες ορόσημα αποτελούν η 4 Ιανουαρίου του 2023, όταν και εκπέμπει για τελευταία φορά στίγμα το κινητό της τηλέφωνο και η 16 Ιανουαρίου 2023 όταν και άρχισε να αναζητά τον σύζυγό της, που ήταν κατάσκοπος στη Βραζιλία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA