Μενού
maria-tsalla
Η φερόμενη ως Μαρία Τσάλλα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Νέες πληροφορίες για το δίκτυο της «Μαρίας Τσάλλα» στην Ελλάδα, όπως ήταν γνωστή η Ρωσίδα κατάσκοπος Ίρινα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που πηγάζουν από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και την εκπομπή «Live News» του Mega, η 35χρονη κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα, το 2018, όπως αποκάλυψε και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων (ΕΥΠ), μέσω ενός δικηγόρου που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, μέχρι πρόπερσι όπου και «έφυγε» από τη ζωή.

Το δικηγορικό του γραφείο ήταν στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ιπποκράτους, είχε ρωσική καταγωγή και ήταν αυτός, ο οποίος σύμφωνα με έρευνα της ΕΥΠ και άλλων Μυστικών Υπηρεσιών που εξετάζουν το ζήτημα των Ρώσων κατασκόπων στην Ευρώπη, υποδέχθηκε τη Μαρία Τσάλλα και δέχθηκε να αναλάβει, εκ μέρους της, το σχέδιο ελληνοποίησής της, που ξεκίνησε από τις παραμονές Χριστουγέννων το 2018. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος της λειτουργούσε ως φορολογικός της εκπρόσωπος και της παρείχε νομική αρωγή τόσο στην ίδια, όσο και στους συναδέλφους της.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος τη βοήθησε και στο ληξιαρχείο, για να αποκτήσει τη νέα της «ταυτότητα», προκειμένου να έχει και την επίσημη κάλυψή της από τις ελληνικές Αρχές. Ο δικηγόρος ανήκε, μάλιστα, και σε ελληνορωσικό σύνδεσμο φίλιας και φέρεται να ήταν και από τα σημαντικά μέλη που τον απάρτιζαν. Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος και άλλων 22 - 23 ατόμων από το πρώην ανατολικό μπλοκ.

Συγκλονισμένος ο φίλος της με τις αποκαλύψεις 

Συγκλονισμένος είναι, παράλληλα, και ο φίλος της Ρωσίδας κατασκόπου για τα όσα έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας και αφορούν τη δράση της στην Ελλάδα, η οποία τοποθετείται χρονικά από το 2018. Ο σύντροφός της παραμένει ακόμα σε σοκ, καθώς δεν είχε υποψιαστεί ποτέ ότι το άτομο με το οποίο ήταν «μαζί» είχε ρόλο κατασκόπου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από το διαδίκτυο, αλλά και από δημοσιογράφους που του επισήμαναν το προφίλ της συντρόφου του.

Παράλληλα, είναι τρομερά φοβισμένος για το ό,τι συνέβη, καθώς δεν περίμενε να πάρει τέτοια τροπή η σχέση του με την Τσάλλα, την οποία και γνώρισε στο φροντιστήριο που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας. Είπε ότι ήταν μαθήτρια, ήρθε στο φροντιστήριο του το 2018 και έκατσε λίγο στο φροντιστήριο του και συμμετείχε σε αρκετές εκδηλώσεις. Πρόσθεσε ότι η αποκάλυψη του προκάλεσε έκπληξη και σοκ, ενώ δεν είχε δείξει ποτέ και σε κανέναν κάποια στοιχεία για την πραγματική της ταυτότητα ως κατάσκοπος.

Είπε, επίσης, ότι όταν ήρθε στο φροντιστήριό του δε μιλούσε καθόλου ελληνικά και έκανε λίγα μαθήματα μαζί του, καθώς στη συνέχεια την ανέλαβε μία άλλη καθηγήτρια του κέντρου. Της άρεσε, σύμφωνα με τον ίδιο, να ερχόταν στο φροντιστήριο καθώς η κοινωνικοποίηση την έκανε να νιώθει καλύτερα. Μάλιστα, και οι δύο τους είχαν αναπτύξει μία σχέση, κάνοντας βόλτες αρκετές φορές. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι τα όσα αποκάλυψε για το φροντιστήριο που διατηρεί, όπου έρχονται διαρκώς άνθρωποι από άλλες χώρες προκειμένου να μάθουν ελληνικά, αλλά δε δήλωναν ποτέ το επάγγελμά τους.