Μενού
treno - grammes
Γραμμές τρένου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο 59χρονος σταθμάρχης είχε 2,5 λεπτά στη διάθεση του για να δει το λάθος με το υπάρχον σύστημα. Αυτό σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, για την τραγωδία στα Τέμπη, τονίζοντας ότι «αν λειτουργούσαν τα υπόλοιπα συστήματα, τα φωτοσήματα, η τηλεδιοίκηση και το ETCS το ανθρώπινο λάθος θα το προλαβαίναμε. Από την πρώτη μέρα αυτό λέμε, αυτό έλεγαν τα εξώδικά μας».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο κ. Γενιδούνιας υπογράμμισε ότι αν δούλευε κανονικά η τηλεδιοίκηση «θα απαγόρευε να γίνει αυτή η χάραξη, γιατί ερχόταν τρένο από την ανάποδη, το φωτόσημο θα έδειχνε κόκκινο, το ETCS θα επενεργούσε αν έκανε λάθος ακόμα και ο μηχανοδηγός». Με το ETCS οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν ενδείξεις, οι οποίες θα τους απαγόρευαν να συνεχίσουν, εξήγησε ακόμα ο πρόεδρος των μηχανοδηγών. «Οι διαδικασίες όταν λειτουργούν φωτοσήματα, ETCS κλπ είναι άλλες» και η «κόκκινη» ένδειξη θα ήταν «πραγματική». 

Μάλιστα, ο Κώστας Γενιδούνιας έκανε λόγο για πληροφορίες που θέλουν να μην έχουν βγει όλες οι συνομιλίες του μηχανοδηγού στο φως της δημοσιότητας, ειδικά δε μόλις το μοιραίο Intercity 62 πέρασε τη Λάρισα. Επιπλέον, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών τονίζει ότι ζητήθηκε από το εργοδότη τους, τη Hellenic Train, να έρθει σε επαφή με τον διαχειριστή της υποδομής και να επιλύσει προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι εργαζόμενοι σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου ανά την Ελλάδα, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων.

«Το σύστημα ETCS στην Ελλάδα είναι το 1, η Ιταλία βρίσκεται στο 3», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των μηχανοδηγών. «Έχουμε στείλει τρία εξώδικα μόνο για το θέμα αυτό», είπε ο Κώστας Γενιδούνιας, επισημαίνοντας ότι σε αυτά αναφερόταν ότι θα θρηνήσουμε θύματα. «Εντάθηκε το κομμάτι των διαμαρτυριών μας, γιατί βλέπαμε να αυξάνεται η επιβατική κίνηση, να αυξάνονται τα τρένα και να μη λειτουργούν τα συστήματα», επισήμανε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, ενώ όταν το σωματείο προχώρησε σε απεργία βγήκε παράνομη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA