Μενού
maria tsalla
Μαρία Τσάλλα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Αθόρυβες και, όπως φαίνεται, με προσχέδιο φαίνεται πως ήταν οι κινήσεις της «Μαρίας Τσάλλα», όπως ήταν γνωστή η Ίρινα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα προκειμένου να μην «προδώσει» τη μυστική της ταυτότητα αυτήν της κατασκόπου για λογαριασμό της Ρωσίας. Το προφίλ της παρέπεμπε σε ένα αδύναμο πρόσωπο, το οποίο όπως φάνηκε και μετά την αποκάλυψη της ΕΥΠ δεν έστεκε, καθώς τόσο η ίδια, όσο και ο σύντροφός της που ακολουθούσε πανομοιότυπη τακτική στη Βραζιλία αποδείχθηκε πως ήταν μέλη της ομάδας «Illegals».

Η Μαρία Τσάλλα, που διατηρούσε αλλά και έμενε στην περιοχή του Παγκρατίου, μία από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές της Αθήνας ανέφερε σε κάθε άτομο που γνώριζε ότι είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, είχε καταγωγή από χώρα της Κεντρικής Αμερικής, η μητέρα της ήταν τοξικοεξαρτημένη και ο πατέρας της είχε αυτοκτονήσει. Ηταν το τέλειο σενάριο που χρησιμοποιούσε για να συστηθεί στους φίλους της, οι οποίοι ουδέποτε γνώρισαν δικό της άνθρωπο, αλλά και ούτε έγιναν παραπάνω από περίεργοι για να τη ρωτήσουν σχετικά με τον κύκλο της.

Ενα από τα πρόσωπα που προσέγγισε, το οποίο και δεν έγινε τυχαία γιατί είχε επαφές με εργαζομένους σε πρεσβείες, μίλησε σχετικά με την επαφή που είχε μαζί της. Κάνει αναφορές για τη γνωριμία τους, η οποία έγινε το 2018, τη χρονιά δηλαδή που ήρθε από χώρα της Νότιας Αμερικής στην Ελλάδα, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τη συμπεριφορά της. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε ότι δεν είχε τίποτα το περίεργο η συμπεριφορά της, ενώ αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ο τρόπος που περπατούσε, αλλά και μιλούσε.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, και τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόταν ως «κελαριστό». Πρόσθεσε ότι είχε μία ιδιαίτερη προφορά, αλλά όχι αρκετά βαριά όπως συνηθίζεται συνήθως σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ενώ στην πορεία ανακάλυψε ότι μιλούσε και γαλλικά. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στα ύποπτα ταξίδια που πραγματοποίησε η Τσάλλα ήταν και στη Γαλλία, όπου και δεν έγιναν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το πλαίσιο του ταξιδιού, αλλά και το ποιους συνάντησε κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα.

Δεν κατάλαβε, επίσης, ποτέ του ότι η πραγματική της ταυτότητα ήταν από τη Ρωσία, καθώς όσο γνωρίζονταν ποτέ της δεν του μίλησε ή του είπε κάτι στα ρωσικά. Στο επίκεντρο των ερευνών της ΕΥΠ έχουν μπει και τα ταξίδια της στην Ευρώπη, για τα οποία υπολογίζεται ότι γίνονται τον Μάρτιο του 2022, όταν και επισκέφθηκε τη Γερμανία, όπου και μετέβη μέσω τρένου στη Γαλλία, Ταξίδι στη χώρα της είχε κάνει το 2021, όταν και επισκέφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού του Star τη Ρωσία.

Εψαχνε σπίτι στην Πελοπόννησο

Η Αλεξάντροβνα, στο πλαίσιο των ταξιδιών της που έκανε στο εσωτερικό της χώρας, επισκέφθηκε και την Πελοπόννησο μαζί με τον Έλληνα σύντροφό της και ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου στο οποίο φοιτούσε. Μάλιστα, είχε σχέδια να αγοράσει και σπίτι επικαλούμενη λόγους ψυχικής ηρεμίας. Οπως αναφέρει το MEGA και το «Live News», η 35χρονη κατάσκοπος είχε επαφές με έναν φίλο της αρχιτέκτονα, από τον οποίο και του είχε πει ότι ψάχνει σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ότι συστήθηκε ως καθηγήτρια.

Αποκάλυψε ότι ήταν παρέα με έναν κύριο και τους είπε: «Μας αρέσει η περιοχή και θέλουμε να αγοράσουμε οικόπεδο ή ένα σπίτι παραθαλάσσιο να κάνουμε διακοπές». Να αγοράσουν κάτι, να επενδύσουν, σε ένα εξοχικό κοντά στη θάλασσα, οικόπεδο, σπίτι, παλιό. Παραθαλάσσιο, προς την Στούπα μου είπε, προς την Κορώνη μου είπε, προς τα Φιλιατρά μου είπε. Να είναι καλό για να έχει ησυχία. «Μέχρι 50.000, αν είναι πολύ καλό και μέχρι 100.000. (…) Δε μου είπε Ρωσίδα. Στο τέλος κάτι μου ανέφερε, ότι είμαστε ξένοι, μιλάτε πολύ ωραία, μπράβο, συγχαρητήρια» λέω, «ναι» λέει ότι κάνει και φροντιστήρια, ιδιαίτερα. Και η ίδια κάνει μαθήματα, καθηγητές μας είπε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA