Μενού
arhaiologos
Telegraph
  • Α-
  • Α+

Ο αρχαιολόγος που έκανε το λάθος να τα βάλει με την... ομερτά της Μυκόνου, φοβάται για τη ζωή του, καθώς ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό του οι αδίστακτοι μαφιόζοι απειλούν και τους συναδέλφους του. Οι Αρχές καλούνται να βάλουν φρένο στο πολεοδομικό όργιο στο κοσμοπολίτικο νησί, με τον άτυχο αρχαιολόγο που έκοψε πολεοδομικές άδειες. Νέα καταγγελία που ήρθε στο φως, αφορά σε συνεργάτιδα του Μανώλη Ψαρρού, η οποία δέχθηκε απειλητικά sms από «πακιστανικό» τηλέφωνο. Το μήνυμα ήταν υβριστικό και απειλητικό για την ίδια και την οικογένειά της.

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων ζήτησε από τις Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας για την συνάδελφό τους και την οικογένειά της, ενώ και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα. Αύριο, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει καλέσει σε συνάντηση όλους του υπαλλήλους συναρμόδιων υπηρεσιών που ασχολούνται με τη Μύκονο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες του υπουργείου για την προστασία τους.

Η κυβέρνηση έχει επιληφθεί του θέματος, με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Σκρέκα να ενημερώνει ότι αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση. «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος. Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται», τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν».

Σοκάρει η εικόνα του αρχαιολόγου

Την ίδια στιγμή, η εικόνα του δαρμένου αρχαιολόγου, προκαλεί σοκ και οργή. Η φωτογραφία-ντοκουμέντο με τον Μανώλη Ψαρρό, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που έχει υπό την εποπτεία του τα ζητήματα της Μυκόνου δημοσιεύτηκε από την Daily Telegraph. Οπως αναφέρει η Telegraph «οι εργολάβοι ακινήτων στο ελληνικό νησί της Μυκόνου κατηγορούνται ότι διέταξαν "επαγγελματικό" χτύπημα σε αρχαιολόγο, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχαν παραβιάσει αυστηρούς νόμους για την προστασία ιστορικών χώρων».

arhaiologos
Telegraph