Μενού
arhaiologos
Telegraph
  • Α-
  • Α+

Αναβαθμίστηκε η κατηγορία για τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος έπεσε θύμα μαφιόζικης επίθεσης ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά του στη Μύκονο.

Η υπόθεση, αν και αρχικά είχε αντιμετωπιστεί ως πλημμέλημα, αναβαθμίζεται πλέον σε κακουργηματική σωματική βλάβη. Οι έρευνες, αλλά και οι καταγγελίες, στρέφονται στην αποκαλούμενη «μαφία της Μυκόνου» και στη σύγκρουση με τους αρχαιολόγους, που προσπαθούν να θέσουν περιορισμούς στην ξέφρενη και άναρχη ανοικοδόμηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανώλης Ψαρρός, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του την Παρασκευή πως «είναι πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια επίθεση σε μέλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Νομίζω ότι το χτύπημα στο πρόσωπό μου είναι καθαρά τυχαίο και ένα χτύπημα απέναντι σε ολόκληρη την αρχαιολογική υπηρεσία. Κάποιοι δε γουστάρουν επειδή κάνουμε τη δουλειά μας». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να φύγει από το νησί.

Η εικόνα του, πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν ένας άγνωστος άνδρας τον αιφνιδίασε την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά του, στον σταθμό ΚΑΤ στην Κηφισιά και τον ξυλοκόπησε άγρια, είχε σοκάρει. Σήμερα, ο κ. Ψαρρός, έχοντας ακόμη εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό του, περιέγραψε για πρώτη φορά τον εφιάλτη που έζησε. Ο αρχαιολόγος κατέληξε με σπασμένα πλευρά και κατάγματα στη μύτη και το πρόσωπο. Ο ίδιος εκτιμά ότι η επίθεση εναντίον του σχετίζεται άμεσα με τις υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του, «κόβοντας» δεκάδες πολεοδομικές άδειες στο νησί των Ανέμων.

Ο αρχαιολόγος επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega, ότι ασχολείται με το νησί της Μυκόνου τα τελευταία 8 χρόνια και διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δε θέλει ο ίδιος και οι συνάδελφοι που χειρίζονται τα θέματα της Μυκόνου να αποχωρήσουν από το νησί. «Προσωπικά δεν θέλω να φύγω από το νησί, παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν», λέει ο κ. Ψαρρός.

Ο ίδιος έχει καταθέσει δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας και μάλιστα, ζήτησε η κατηγορία να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για έγκλημα κατά της ζωής του και αιτήθηκε προστασίας του από τις Αρχές, καθώς ισχυρίζεται ότι κινδυνεύει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του. Ο αρχαιολόγος δεν είναι ο μοναδικός που κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση και ξυλοδαρμό. Ξενοδόχοι, πρώην αντιδήμαρχοι και μεσίτες υπήρξαν στόχοι παρόμοιας ενέδρας με αποτέλεσμα και εκείνοι να υποστούν πολλαπλά και βαρύτατα τραύματα. Όλοι, έχοντας κοινό παρονομαστή το νησί της Μυκόνου.