Μενού
viasmos-irakleio
Ο φερόμενος ως δράστης των βιασμών στο Ηράκλειο | Shutterstock/MEGA TV
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία τη νέα φρικιαστική υπόθεση βιασμών ανηλίκου. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένας ανήλικος -έφηβος πλέον- βρήκε τη δύναμη ώστε να αποκαλύψει όλα όσα έζησε τα τελευταία χρόνια όταν και φέρεται να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αρχικά από έναν 66χρονο μουσικό. Εκείνος, φέρεται, να προσέγγιζε επί δύο χρόνια, από το 2018, το 11χρονο τότε αγόρι, ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών και αφού τελικά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, απειλώντας το ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν έλεγε σε κάποιον κάτι.

Το παιδί έβγαλε από μέσα όλα όσα έζησε τα τελευταία χρόνια και πλέον θέλει με την κίνησή του να δώσει τη δύναμη και σε άλλα θύματα ανάλογων υποθέσεων, να μιλήσουν. «Βρήκα το σθένος να μιλήσω για να δώσω δύναμη σε άλλα παιδιά» είναι το δικό του μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας Cretalive, προτρέποντας «Να ανοίξουν τα στόματα» και τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φοβούνται αλλά να «σπάσουν» την σιωπή τους. Τότε μόνο θα μπορέσουν να ηρεμήσουν πραγματικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Ο 66χρονος φέρεται να είχε στοχοποιήσει το αγοράκι και να παρακολουθούσε το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Φέρεται να το περίμενε απ’ έξω, εξαναγκάζοντας το κάποιες φορές, υπό την απειλή μαχαιριού, να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του και να μην πάει στο μάθημα του. Οσο για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που το υποχρέωνε να τραβάει το ίδιο στο κινητό του τηλέφωνο, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι έπαιρνε το κινητό του παιδιού για κάποιες μέρες και έπαιρνε το υλικό αυτό, το οποίο φέρεται να προωθούσε σε ιστοσελίδες γνωριμιών και σε άλλες διαδικτυακές εφαρμογές.

«Ψέματα» λέει ο γιος του μουσικού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε το Star o 66χρονος φέρεται να είχε δημιουργήσει τρία προφίλ στο όνομα του ανήλικου, χωρίς εκείνος να το θέλει και όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών, ο ίδιος, σε ρόλο μαστροπού, έκλεινε τα ραντεβού του παιδιού με άνδρες. Ο 66χρονος είναι οικογενειάρχης, αφού έχει σύζυγο και έναν γιο, ο οποίος μιλώντας στο Star, κάνει λόγο για ένα μεγάλο ψέμα. «Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα» λέει ο γιος του λυράρη. 

Και γιατρός στο «κύκλωμα»

Πέρα από τον μουσικό όμως, οι Αρχές ταυτοποίησαν έναν 46χρονο γιατρό, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο της Κρήτης και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συναντηθεί με το παιδί. Από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη δόθηκε εντολή προκειμένου ο εμπλεκόμενος γιατρός να τεθεί άμεσα σε αργία. Μάλιστα ο νοσοκομειακός γιατρός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Κρήτη και ουρολόγος στην ειδικότητα. Σύμφωνα με το MEGA, έχει προκύψει από την έρευνα, μέχρι στιγμής, ότι ο γιατρός έχει συναντηθεί με το παιδί αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη του βιασμού.

Οι έρευνες όμως δεν σταματούν εκεί καθώς αναζητούνται ακόμη δύο φερόμενοι δράστες που συναντήθηκαν με τον ανήλικο, ενώ έχουν εντοπιστεί και 29 προφίλ στο Instagram, τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση.