Μενού
XYLODARMOS
Glomex
  • Α-
  • Α+

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στο «φως» και αποτυπώνει τον άγριο ξυλοδαρμό μίας μαθήτριας Γ' Γυμνασίου από μία συνομήλική της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, για το βίαιο περιστατικό μία ομάδα ανήλικων κοριτσιών περίμεναν τη 15χρονη μαθήτρια και ένα από αυτά άρχισε να τη χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι. Τα δύο κορίτσια, όπως αναφέρεται, είναι από δύο διαφορετικό σχολεία της περιοχής και η ομάδα των κοριτσιών της είχαν στήσει καρτέρι έξω από την πιτσαρία. Μία από τις ανήλικες άρχισε να τη χτυπάει με τις υπόλοιπες να τραβούν βίντεο, το οποίο και ανέβασαν στο TikTok. Μαθητές, μιλώντας για το περιστατικό, σημείωσαν πως πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Η μητέρα του κοριτσιού έχει επικοινωνήσει επανειλημμένα με το σχολείο για να σταματήσουν τα περιστατικά μπούλινγκ σε βάρος της κόρης της, οι οποίες και αγνοήθηκαν, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί της δέχεται επίθεση, καθώς κάνει λόγο για βρισιές, χτυπήματα και κάψιμο των μαλλιών της 15χρονης. Αξιο αναφοράς είναι ότι για το περιστατικό είχε γίνει καταγγελία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Αστυνομία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διερεύνηση του βίντεο.

Στην επιστολή που έστειλε στο σχολείο της κόρης της η μητέρα, έγραψε: «Παρόλες τις επανειλημμένες προφορικές μου ενημερώσεις αδιαφορείτε για τις συστηματικές ενέργειες εκφοβισμού στο βαθμό, που θα έπρεπε. Το ζήτημα ολοένα και χειροτερεύει με σοβαρές, ψυχολογικές επιπτώσεις για το παιδί. Το παιδί έχει υποστεί κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών μέσα στην τσάντα και συνεχείς απειλές. Παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος με την αρμόζουσα προσοχή για να ξαναρχίσει το παιδί να μη φοβάται και να θέλει να πάει στο σχολείο».

Το χρονικό της επίθεσης

Στο βίντεο, φαίνεται μία εξ αυτών, να τραβάει από τα μαλλιά το θύμα, να το πετάει κάτω και να συνεχίζει να την διαπομπεύει. Η κοπέλα βρισκόταν μέσα σε μία πιτσαρία και την έσυραν έξω από τα μαλλιά. Τα κορίτσια φοιτούν στη Γ' Γυμνασίου. Οπως είπαν οι γονείς της μαθήτριας, άλλες φορές της είχαν βάλει σκουπίδια στην τσάντα, είχαν αποπειραθεί να της κάψουν τα μαλλιά, ενώ την έχουν ξαναχτυπήσει κι άλλες φορές. Η σχολική βία έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτη κι εύλογα όλοι οι γονείς τρέμουν για το τι θα αντικρίσουν όταν τα παιδιά τους θα επιστρέψουν στο σπίτι από την καθημερινή τους παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας...

«Της έστησαν καρτέρι, την τράβηξαν από μία πιτσαρία, την πήγαν πίσω από το δημαρχείο Ευόσμου και μια κοπέλα την χτύπησε στο κεφάλι και το ανέβασε στο tik tok», δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο συνήγορος της οικογένειας της κοπέλας, Αθανάσιος Χατζάκος.