Μενού
gostijo
Το εστιατόριο-συναγωγή που θα αιματοκυλούσαν οι τρομοκράτες | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας», σημειώνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, με αφορμή την εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας που σχεδίαζε επίθεση στο εστιατόριο - συναγωγή των Ισραηλιτών στην περιοχή του Ψυρρή. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής», σημειώνεται ακόμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ:

«ΤΟ ΚΙΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ THN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ THN Ε.Υ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία και την Ε.Υ.Π. για τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον εβραϊκών στόχων σε πολυσύχναστη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και στην παράλληλη σύλληψη και εξάρθρωση πυρήνα τρομοκρατών στη χώρα μας. Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Το ΚΙΣΕ, με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε «τα θερμά συγχαρητήρια του για τις συντονισμένες προσπάθειες και το αποτελεσματικό έργο χάρη στο οποίο σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, διασφαλίζοντας την ευημερία των πολιτών της χώρας και την ασφάλεια των επισκεπτών της». Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μία σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής.

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2023 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Υπενθυμίζεται ότι δύο Πακιστανοί ηλικίας 27 και 29 ετών συνελήφθησαν από τις Αρχές, καθώς φέρονται να είχαν προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για δολοφονίες και απαγωγές ατόμων σε απομονωμένα σημεία της επικράτειας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πληρώνονταν με 16.000 ευρώ το κεφάλι, γι αυτό και σχεδίαζαν μαζικό χτύπημα, ωστόσο, δεν έβρισκαν πρόσβαση σε βαρύ οπλισμό κι έτσι αναζητούσαν άλλες «λύσεις», όπως την πρόκληση έκρηξης με φιάλες προπανίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζούσαν και εργάζονταν σε Ζάκυνθο και Λακωνία, αντίστοιχα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας. Εγκέφαλος του δικτύου, που κινούσε τα νήματα φέρεται να ήταν ένας 30χρονος ομοεθνής τους στο Ιραν με άκρες στους Φρουρούς της Επανάστασης.