Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δέκα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε νωρίτερα, σήμερα, ο 47χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ο οποίος ξυλοκόπησε σε τέτοιο βαθμό την πρώην σύζυγό του σε σημείο που πήγε να τη σκοτώσει. Η γυναίκαι είναι μητέρα ενός μικρού αγοριού και σώθηκε από τη βιαιότητα του πρώην συζύγου της από θαύμα. Ωστόσο, μετά και το πολύ άγριο περιστατικό τραβάει τον δικό της «Γολγοθά», καθώς βρίσκεται καθηλωμένη και ανήμπορη καθότι είναι τετραπληγική. Ενδεικτική της κατάστασης στην οποία και έχει περιέλθει η Όλγα είναι τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος της.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Λουκάς Προυσανίδης, είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί η υγεία της, καθώς τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι τέτοιας κλίμακας που είναι σαν να τη χτύπησε αυτοκίνητο. Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega δήλωσε πως «μιλάμε για συντριπτικά κατάγματα στον εγκέφαλο, όπου μετατοπίστηκε 13 χιλιοστά». Μάλιστα, η ίδια βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς πλέον δεν μπορεί να μιλήσει, να περπατήσει και να τραφεί, ενώ θεωρείται αδύνατη η πλήρης αποκατάσταση της..

Τι αναφέρουν οι γονείς της

Οι γονείς της μίλησαν για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται αυτήν την περίοδο η κόρη τους αναφέροντας ότι είναι πάρα πολλή δύσκολη. «Και αυτά τα δέκα χρόνια είναι λίγα για αυτόν είναι λίγα, νόμιζα πως θα ήταν 15. Εν πάση περιπτώσει η Όλγα είναι σε άσχημη κατάσταση, δε μιλάει, δεν μπορεί να σηκωθεί, γενικά είναι δράμα η κατάσταση. Πότε θα γίνει καλά μόνο ο Θεός το ξέρει. Μεγάλη ζημιά, τι να πω», ανέφερε ο πατέρας της γυναίκας.

«Πάμε αργά και σταθερά, γιατί ούτε οι γιατροί ξέρουν πού και πώς θα καταλήξει, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Υπάρχει ελάχιστη βελτίωση δεν έχει μεγάλη διαφορά. Το ότι συνήλθε από το κώμα είναι κάτι και αυτό, αλλά το να μείνει έτσι είναι πολύ δύσκολο. Η τιμωρία είναι λίγη, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά, να μην κυκλοφορούν καταρχάς, αυτός θα κάνει τα ίδια, δεν είναι η πρώτη φορά που το έχει κάνει, τα έχει ξανακάνει καθώς έχει φτάσει στο σημείο να μαχαιρώσει μία πρώην σύζυγό του», σημείωσε η μητέρα της Όλγας.

Λίγα τα δέκα χρόνια

Για τους γονείς της Όλγας τα δέκα χρόνια δεν ήταν αρκετά, καθώς τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο για την κατάσταση της κόρης του. «Τι καταδικάστηκε; Πολλά χρόνια έφαγε. Εχουμε ωραίο κράτος. Εχουμε δικαιοσύνη. Σωστά τα 10 χρόνια; Ζήτησε συγγνώμη. Και τι μ’ αυτό; Δε θα το ξανακάνει; Γιατί; Η πρώτη φορά ήταν που το έκανε; Τις άλλες γυναίκες του; Δεν έχει κάνει και λίγα», λέει η μητέρα της σχετικά με την κατάσταση της κόρης του, αλλά και για τον 47χρονο δράστη και δάσκαλο πολεμικών τεχνών.

«Είπε ότι της έδωσε μόνο δύο χαστούκια; Με δυο χαστούκια έπαθε αυτό που έπαθε; Είναι δυνατόν; Ούτε μιλάει, ούτε να εξυπηρετηθεί, ούτε τίποτα. Δεν μπορεί να περπατήσει. Καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται πράγματα, αλλά τι να το κάνω;».

Τι έγινε κατά τη διάρκεια της δίκης

Η Ολγα παραμένει σε κέντρο αποκατάστασης και κατά τη διάρκεια της απολογίας ενώπιον του δικαστηρίου του ο κατηγορούμενος είπε πως την ξυλοκόπησε ενώ ήταν «θολωμένος» και υπό την επήρεια αλκοόλ και ινδικής κάνναβης. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο αθλητής υποστήριξε ότι υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του με την Ολγα και πως ο ίδιος είχε προβλήματα ψυχωτικού χαρακτήρα, βλέποντας «οράματα», αλλά αρνιόταν να επισκεφτεί ψυχίατρο για να λάβει φαρμακευτική αγωγή. Επίσης ζήτησε συγγνώμη από την Ολγα Δημητρακοπούλου και την οικογένειά της, λέγοντας πως έχει μετανιώσει για την πράξη του. Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ ζήτησε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό καθώς μετά τον ξυλοδαρμό τηλεφώνησε στις αδερφές του και ζήτησε να καλέσουν το ΕΚΑΒ.