Μενού
ksylodarmos 15xronoy
Ξυλοδαρμός 15χρονου | Glomex - Mega
  • Α-
  • Α+

Εικόνες ντροπής καταγράφηκαν σε ένα από τα πιο γνωστά σχολεία της Αθήνας, όπου και ένας 15χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού -με γροθιές και κλωτσιές- από άλλο παιδιά. Το βίντεο, το οποίο ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας δείχνει τον ανήλικο μαθητή να δέχεται άγρια χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα ακριβώς έξω από το σχολείο του. Ο 15χρονος δέχεται απανωτά χτυπήματα, ενώ άλλοι τρεις τον έχουν «κυκλώσει» προκειμένου να ξεφύγει. Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ένα κορίτσι, φαίνεται ακόμη ένας νεαρός, ο οποίος προσπάθησε να του αρπάξει την τσάντα.

Η μητέρα του παιδιού μίλησε για την πολύ άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο γιος της, αναφέροντας ότι έλαβε χώρα έξω από το σχολείο και ήταν τέσσερα τα άτομα τα οποία τον προσέγγισαν και του ζήτησαν να έρθει σε ένα άλλο σημείο. Ο μαθητής αρνήθηκε, σύμφωνα με τη μητέρα του, όπου και τον τράβηξε ένας από τους υπόλοιπους τέσσερις από την τσάντα του. Τότε ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός του 15χρονου, ο οποίος δέχθηκε γροθιά στο κεφάλι. Αφορμή αυτού του νέου περιστατικού βίας μεταξύ των ανηλίκων αποτέλεσε ένας προηγούμενος τσακωμός, που είχε ο 15χρονος μαθητής με έναν άλλο νεαρό.

Μάλιστα, ο τσακωμός οφείλεται στο γεγονός ότι ο μαθητής είχε ρωτήσει τον άλλο νεαρό γιατί μπήκε στην ομαδική συνομιλία που διατηρούσε στο «Viber» με τους υπόλοιπους συμμαθητές του, με τους οποίους και αντάλλασσε μηνύματα. Ο νεαρός, που αποτυπώνεται στο βίντεο να χτυπάει τον 15χρονο στο βίντεο-ντοκουμέντο, είναι και ο άνθρωπος με τον οποίο και τσακώθηκε διαδικτυακά πριν από πέντε μήνες

Φίλη των εξωσχολικών τράβηξε το βίντεο 

Οση ώρα η ομάδα των τεσσάρων είχε κυκλώσει το αγόρι και ο συνομήλικός του τον χτυπούσε αλύπητα, ένα κορίτσι, η συμμαθήτριά του και φίλη των εξωσχολικών, τραβούσε το βίντεο-ντοκουμέντο κι ύστερα, η ίδια, το μοίρασε ως τεράστιο επίτευγμα στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου. Τόσο οι τέσσερις νεαροί που φαίνονται στο βίντεο όσο και το κορίτσι που το τραβά, έχουν ήδη κληθεί και έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία. Ο φάκελος της υπόθεσης, έχει σταλεί στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει τα περαιτέρω.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Μαρτίου σε σχολείο της Αθήνας, με τη μητέρα του 15χρονου να δηλώσει στο Mega πως το παιδί της ξυλοκοπήθηκε για το τίποτα. «Το παιδί που χτύπησε το δικό μου ήταν μέσα στο σχολείο και καθόταν με την κοπέλα αυτή (σ.σ.: την κοπέλα που βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό) λίγα μέτρα πιο κει», είπε. Ο 15χρονος προσπαθεί μετά την επίθεση να το ξεχάσει, σύμφωνα με τη μητέρα του. «Προσπαθούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, σαν να μην έγινε κάτι, αλλά τον βλέπω… Υπάρχουν κι άλλα θέματα bullying, που τα μάθαμε παραπλεύρως και γίνονται σε άλλα παιδιά. Θέλει να μπει μπροστά να τα σώσει. Δεν καταλαβαίνω πόση ευθύνη έχει πια ένα σχολείο κι ας μην έγινε το γεγονός μέσα στο σχολείο», είπε η μητέρα του 15χρονου.