Μενού
filippidis
Πέτρος Φιλιππίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού, ενώ δικαστές και ένορκοι τον αθώωσαν λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση. Στον γνωστό ηθοποιό επιβλήθηκαν 8 έτη κάθειρξης με αναστολή καθώς και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Περιμένοντας την απόφαση του Εφετείου, τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα για να δώσει το «παρών».  Σε κοντινό σημείο, σύμφωνα με το T-Live, βρίσκεται και η πολυκατοικία, την οποία ο ηθοποιός έχει δηλώσει ως προσωρινή του κατοικία. Ωστόσο, κανένας ένοικος της πολυκατοικίας δεν τον έχει δει ποτέ. Το όνομά του δεν υπάρχει καν στα κουδούνια αλλά ούτε και στην αλληλογραφία.

«Μας προξενεί εντύπωση ότι κανένας ένοικος της πολυκατοικίας δεν έτυχε να δει ούτε τον ίδιο, ούτε τη σύζυγό του, ούτε τον γιο του. Επίσης, η διαχειρίστρια απάντησε ότι δεν έχει ιδέα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ίδια εκπομπή. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: Είτε να μένει όντως στην πολυκατοικία ο Πέτρος Φιλιππίδης και να έχει ζητήσει άκρα μυστικότητα για να μη διαρρεύσει η διεύθυνσή του είτε να μην μένει εκεί και να δήλωσε μια τυχαία διεύθυνση στις Αρχές, κάτι που είναι ποινικά κολάσιμο.

«Ζει στα όρια της φτώχειας»

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο Πέτρος Φιλιππίδης ζει στα όρια της φτώχειας. Σχολιάζοντας την καθημερινότητά του, μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι ο ηθοποιός είναι τυπικά ελεύθερος.

«Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι απομονωμένος στο σπίτι του. Είναι σε μια κατάσταση πάρα πολύ άσχημη. Γιατί ένας άνθρωπος με τόσο έντονη προσωπικότητα, φανταστείτε τώρα, είναι σπίτι, δεν βγαίνει έξω και διαβάζει βιβλία. Αυτή είναι η ζωή του και σιγά σιγά η φτώχεια αρχίζει και χτυπάει πολύ έντονα την πόρτα του σπιτιού», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό».

Στην ερώτηση ποιες είναι οι πηγές εισοδήματος του, εξήγησε ότι ο εντολέας του δέχεται οικονομική στήριξη μόνο από την οικογένειά του. «Η φτώχεια -σας το ξαναλέω χωρίς ίχνος υπερβολής -, η φτώχεια χτυπάει πολύ δυνατά την πόρτα του Πέτρου Φιλιππίδη. Κανείς, μα κανείς δεν του δίνει τη δυνατότητα να κάνει κάποια δουλειά. Αυτός ο άνθρωπος ξέρει άριστα τα αγγλικά, γνωρίζει και μεταφράζει βιβλία ξένων συγγραφέων…», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση «τουλάχιστον να του δώσουν κάποια βιβλία να μεταφράσει για να μπορέσει να ζήσει», όπως είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA