Μενού
koygias
Αλέξης Κούγιας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων, το οποίο και άνοιξε κατά τη διάρκεια της δίκης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, εξέδωσε ο συνήγρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μετά και τα «καρφιά» του προς τον Ανδρέα Ηλιάδη. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ο κ. Κούγιας είχε αναφέρει για τον εντατικολόγο και υπεύθυνο της ΜΕΘ Παίδων ΠΓΝΠ ότι στέλνει όργανα σε νοσοκομεία του εξωτερικού. Στη νέα του δήλωση ο γνωστός ποινικολόγος είπε ότι «ουδέποτε δήλωσε ότι είναι κατά των δωρητών οργάνων».

«Ουδέποτε δήλωσα ότι είμαι κατά των δωρητών οργάνων και κατ’ επέκταση κατά των μεταμοσχεύσεων οργάνων (αν είναι δυνατόν να είμαι απέναντι!!!), αφού στο παρελθόν ήμουν ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μυτιλήνης, εκπροσωπώντας την οικογένεια του αειμνήστου νεαρού υπηκόου Doujon Zammit και συνυπήρχα με τους εξαίρετους γονείς του, αλλά κυρίως με τους διασωθέντες από βέβαιο θάνατο με τα όργανα του αειμνήστου Zammit, με τους οποίους ζήσαμε όλη αυτή την τραγωδία που σημάδεψε τη ζωή τους», ανέφερε σχετικά ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει παράλληλα ότι: «Εγώ μόνο μία ερώτηση έκανα στο Δικαστήριο σ’ αυτό τον ‘περίεργο’, όπως απεδείχθη απ’ όσα ακολούθησαν, ιατρό Ηλιάδη, που ήρθε συνοδευόμενος στο Δικαστήριο από τρεις δικηγόρους». Στη συνέχεια προσθέτει: «Για ποιο λόγο, μόλις το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο στο Ρίο, συνοδευόμενο από τον αναισθησιολόγο που, ενώ ήταν εφημερία Κυριακή μεσημέρι, βρισκόταν στο σπίτι του, όταν η αείμνηστη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή και ανενήψε μετά από εξήντα και πλέον λεπτά (ήδη ήταν τετραπληγική, διότι, όπως προκύπτει από τη βιβλιογραφία, αν δεν ανανήψει σε δέκα λεπτά, καταστρέφεται ο εγκέφαλος, εκτός εάν κατέστη τετραπληγική στα χέρια του Ηλιάδη), το πρώτο που έκανε ο Ηλιάδης ήταν να ψύξει τον εγκέφαλό της, που σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που μου παρέδωσαν ιατροί και ιατροδικαστές, είναι προαπαιτούμενο για τη μεταμόσχευση οργάνων.

Και γιατί, ενώ το παιδί δεν είχε πεθάνει και οι γιατροί στο Καραμανδάνειο δήθεν πανηγύριζαν, επειδή σώθηκε, αλλά και οι γονείς του παιδιού έκλαιγαν αγκαλιά από χαρά, ο Ηλιάδης προσπαθούσε να τους πείσει να γίνουν δωρητές οργάνων».

Νέα «καρφιά» προς Ηλιάδη

Ο Αλέξης Κούγιας, στην ίδια ανακοίνωση, γράφει ότι: «Οπως καταλαβαίνετε, η ερώτηση είχε σαν υποδομή τη νομική και ουσιαστική σκέψη, γιατί σ’ ένα παιδί που όλοι πανηγυρίζουν ότι του έσωσαν τη ζωή, ο Ηλιάδης του ψύχει τον εγκέφαλο, χωρίς να αντιδράσει ο αναισθησιολόγος, και ακολούθως προσπαθούν όλοι να πείσουν τους δύο δυστυχισμένους γονείς, οι οποίοι πανηγυρίζουν για τη σωτηρία του παιδιού κλαίγοντας αγκαλιασμένοι, να δωρίσουν τα όργανά του, γεγονός που προϋποθέτει το θάνατό του, ενώ οι ιατροί γνωρίζουν ότι το παιδί είναι ήδη τετραπληγικό εφ’ όρου ζωής».

Ο δικηγόρος τονίζει ότι: «Αξιοσημείωτο επίσης, που έχει σχέση με την κατηγορία, είναι το πώς η κ. Σ.Π., η οποία δήθεν οδηγούσε το παιδί της στο νοσοκομείο για να το σκοτώσει και να κερδίσει δήθεν έτσι τον Μάνο Δασκαλάκη, αρνήθηκε την τεχνητή διακοπή ζωής του παιδιού από τους ιατρούς, που θα της έδινε την τέλεια δικαιολογία για το θάνατό του.

Σε όλους αυτούς και σ’ έναν τελειωμένο κύκλο, μεταξύ των οποίων και ένας τελειωμένος ηθοποιός, που χρησιμοποιεί το όνομά μου για να ακουστεί το δικό του, δηλώνω ότι δεν είναι πολύ μακριά η ημέρα που θα λογοδοτήσουν όλοι τους στη Δικαιοσύνη και θα αποζημιώσουν και την κ. Σ.Π. και εμένα πολύ ακριβά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.