«Φως» στα αίτια για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό 57 ανθρώπων, προσπαθεί να ρίξει η έκθεση αυτοψίας της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα, η έρευνα της Πυροσβεστικής το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου ξεκίνησε στη 01:55 και ολοκληρώθηκε στις 04:25 τα ξημερώματα.
Το πρώτο ενδιαφέρον συμπέρασμα από την αυτοψία της Πυροσβεστικής είναι, σύμφωνα με το Star, που εξασφάλισε την έκθεση των εμπειρογνωμόνων, ότι η αρχική εστία της φωτιάς δεν μπορεί να εντοπιστεί και τα αίτια οφείλονται στην πρόσκρουση των δύο τρένων.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι κάηκαν ολοσχερώς η ηλεκτράμαξα, βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, έλαια ψύξης, πλαστικά και μονωτικά βαγονιών ενώ τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας δεν είχαν αναφλεγεί και διαπίστωσαν ότι ήταν κομμένο το ηλεκτροφόρο καλώδιο της γραμμής.
Οι πυροσβέστες δεν αναφέρουν στην πρώτη τους αυτοψία κάποιο άλλο υλικό που βρήκαν στο σημείο ενώ συμπεραίνουν και κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην υπόθεση: ότι υπήρχε κίνδυνος από τη φωτιά για ανθρώπους.
Βεβαίως, ο Εφέτης Ανακριτής δεν αρκείται σε αυτή την έκθεση και ζητά ήδη να γίνει και άλλη έρευνα.
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.