Μενού
dolofonia karaibaz
Δολοφονία Καραϊβάζ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στην υπόθεση έχουν σημειωθεί ραγδαίες εξελίξεις καθώς η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε την Παρασκευή (28/4) σε δύο συλλήψεις, με τα εν λόγω άτομα να έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν και σήμερα να εξετάζεται ποιος έδωσε την εντολή εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου. Ποιοι ήταν όμως αυτοί που έδωσαν την εντολή να του «κλείσουν» το στόμα και τι ήταν αυτό που είχε πει ο δημοσιογράφος που του στέρησε τη ζωή;

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, πριν τον εκτελέσουν με 20 σφαίρες έξω από το σπίτι του, έλεγε και δημόσια ότι θα κατέθετε στις Αρχές σημαντικές πληροφορίες και ότι θα έδινε ονόματα για μια υπόθεση της ΕΥΠ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, «ο Γιώργος φρόντισε να καταλάβουν αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν. Και το κατάλαβαν, γι΄αυτό του έκλεισαν το στόμα. Και αυτό το έκανε και στην εκπομπή, όταν σου ζήτησε να δείξετε την ανθρωπογεωγραφία του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό για μένα ήταν ένα μήνυμα».

 

Στην επίμαχη εκπομπή που ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δημοσιοποιήσει στην εκπομπή τον ανθρωπογεωγραφικό χάρτη της Greek Mafia και είχε περιγράψει τι συνέβαινε με τα συμβόλαια θανάτου. 

 

«Κάνοντας ο Καραϊβάζ αυτή την περιγραφή στην εκπομπή, ο συνήθης πολίτης δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει και ποιος έχει σχέση με ποιον, ποιος σκότωσε ποιον και πόσους. Όμως οι εμπλεκόμενοι κατάλαβαν πολύ καλά, οπότε έδωσαν και την απάντηση, όπως αποδείχθηκε. Μιλούσε για όσμωση θανάτου», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης. «Μπήκε σε κάποια πράγματα που ήταν πάρα πολύ επικίνδυνα. Είχε σχέσεις με ανθρώπους άκρως επικίνδυνους. Του το έλεγε και η Στάθα, ότι ήταν ένα μικρό παιδί. Ήταν αθώος», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

Γιώργος Καραϊβάζ: Έρχονται νέες συλλήψεις

Τα δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 42 και 48 ετών, που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, βρίσκονται αντιμέτωπα με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Οι κατηγορούμενοι για την οργανωμένη δολοφονία του δημοσιογράφου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον δικαστικό λειτουργό την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις για την υπόθεση. Ωστόσο, παραμένει ακόμη άγνωστο ποιοι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί που έδωσαν την εντολή για το «συμβόλαιο θανάτου» κατά του γνωστού δημοσιογράφου και ποιο ήταν το κίνητρό τους. 

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο έγκλημα. Η ένσταση μου δεν είναι ότι συνελήφθησαν αυτά τα δύο άτομα. Εδώ θέλουμε τα κίνητρα και τον ηθικό αυτουργό. Ο ρόλος των συλληφθέντων ήταν δεύτερος», υπογράμμισε από την πλευρά του ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA