Μενού
karaibaz - dolofonia
Δολοφονία Καραϊβάζ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν δύο καταθέσεις - σοκ αυτοπτών μαρτύρων, που ήταν παρόντες την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το Mega, για έναν 70χρονο που εργαζόταν στις υπηρεσίες πρασίνου του δήμου Αλίμου, έκανε καθαρισμό της περιοχής και έκατσε στο πάρκο δίπλα από το σπίτι του δημοσιογράφου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ήταν 2:15 το μεσημέρι. Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και άκουσα κρότους σαν πυροτεχνήματα που σκάνε τα παιδιά. Γύρισα και είδα έναν άνδρα να παραπατάει (σ.σ τον Καραϊβάζ) προς τα πίσω και ένα άλλον να τον συνοδεύει με το πιστόλι».

Πρόσθεσε πως «ο άνθρωπος που παραπατούσε ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έπεσε. Ο άλλος είχε πάει από πάνω του και τον πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Αμέσως ο δράστης επιβιβάστηκε σε ένα σκούτερ και άρχισα να κλαίω γιατί κατάλαβα πως τον είχαν σκοτώσει. Όταν έφυγα, δεν μπορούσα να περάσω από μπροστά γιατί έβλεπα τη σωρό του πεσμένη κάτω».

Η δεύτερη μάρτυρας είναι μία γυναίκα 59 ετών, συνάδελφος του άλλου μάρτυρα, και είπε πως είδε έναν άνδρα να κρατάει ένα όπλο με μεγάλη κάνη και να πυροβολεί προς το πεζοδρόμιο.

«Εκείνη τη στιγμή δεν είδα τι πυροβόλησε. Όταν έφυγε διαπίστωσα πως πυροβολούσε κάποιον που ήταν ξαπλωμένος μπρούμητα και ενημέρωσα το 100».

Το κοινό πρόσωπο με τη δολοφονία του 39χρονου στον Γέρακα

Κοινά σημεία μεταξύ της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με την εκτέλεση του 39χρονου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην εμπορία καυσίμων τον Ιούνιο του 2022 βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει το Mega, οι ύποπτοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, η οποία σημειωτέον σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2021, κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο ελεύθεροι, με τους νομικούς εκπροσώπους της οικογένειας του 39χρονου επιχειρηματία να εκφράζουν υπόνοιες ότι, πιθανόν πίσω από το συμβόλαιο θανάτου του επιχειρηματία από το Γέρακα, ήταν ένας από τους κατηγορουμένους για φυσική αυτουργία στη δολοφονία Καραϊβάζ.

Τον παραπάνω ισχυρισμό τον εκφράζει η νομική εκπροσώπηση του 39χρονου, καθώς ήταν γνωστοί μεταξύ τους και τού είχε προτείνει (σ.σ. ο κατηγορούμενος για τη φυσική αυτουργία στη δολοφονία του δημοσιογράφου) τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία του και σε ένα ταξίδι που είχαν κάνει στη Σαντορίνη να αφαιρέσει τη φρουρά του που αποτελούνταν από επίορκους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρεται, του παρέταξε το συγκεκριμένο επιχείρημα με το πρόσχημα ότι οι επίορκοι αστυνομικοί θα φοβόντουσαν σε περίπτωση που λάμβανε χώρα μία απόπειρα δολοφονίας του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA