Μενού
diodia-pasha
Διόδια | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Μαΐου (00:01) έως και το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου (08:00) οι διελεύσεις από τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας θα γίνεται χωρίς την καταβολή του εκάστοτε αντιτίμου στα διόδια, λόγω των εκλογών της 21ης Μαΐου. Η ελεύθερη διέλευση από τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους αποφασίστηκε και για αυτές τις εκλογές προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση όσων θελήσουν να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να ψηφίσουν.

Η ελεύθερη διέλευση ξεκίνησε ήδη από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και θα διαρκέσει έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου. Χωρίς διόδια θα είναι οι διελεύσεις επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, όπως:

 • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
 • Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,
 • Ιόνια οδός
 • Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια,
 • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες,
 • Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,
 • Εγνατία Οδός
 • Αττική Οδός

Σε ό, τι αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα ταξιδέψουν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους στις εκλογές, τα διόδια είναι δωρεάν από την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 10:00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 24:00μ.μ.. Η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου καθώς και της ταυτότητάς τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Hellastron (Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια) μέλη της οποίας είναι η Αττική οδός, Ολυμπίας Οδός, Νέα Οδός, Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Οδός Κεντρικής Ελλάδας, Αυτοκινητόδρομος Μορέας, Εγνατία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, οι οδηγοί πρέπει να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη διαδικασία.

Οι αναλυτικές οδηγίες:

 • Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει τη συναλλαγή με μηδενική χρέωση.
 • Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.
 • Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα.
 • Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

Σημειώνεται πως για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση ισχύει ήδη από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, με την επίδειξη βέβαια των απαιτούμενων εγγράφων. Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στη ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά – χειροκίνητα).

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και αναλυτικοί οδηγοί για τους ψηφοφόρους στο reader.gr

Διαβάστε επίσης:

Μετρό, λεωφορεία, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ: Πώς θα κινούνται από σήμερα έως τη Δευτέρα

Αυτοί είναι οι 8 πιο οδυνηροί τρόποι για να πεθάνει κανείς

Τρανς άτομα στην πολιτική: Υπάρχει τελικά εκπροσώπηση;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA