Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εκπομπή «Action Τώρα» μίλησε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας σχετικά με τα νεότερα στοιχεία στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και τη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων, που έχουν προφυλακιστεί.

Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι «με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι», σημειώνοντας ότι «το όλο θέμα είναι στο ζήτημα της ηθικής αυτουργίας. Θα πρέπει κάποια στιγμή σε τέτοιες υποθέσεις να φτάσουν στον ηθικό αυτουργό, είναι δεδομένο ότι κάποιος ήθελε να κλείσει το στόμα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Προφανώς, γνώριζε πράγματα, στοιχεία για συγκεκριμένες υποθέσεις, τα οποία είχε ακουστεί ότι θα τα ανέφερε ή θα τα έγραφε και -αυτή είναι η προσωπική μου αίσθηση- ότι για αυτό του έκλεισαν το στόμα».

«Νομίζω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και περιμένουμε να δούμε τι καινούργια στοιχεία θα υπάρξουν» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Λύτρας. 

Ερωτηθείς ότι «δεν φαίνονται να σπάνε οι φερόμενοι δολοφόνοι του δημοσιογράφου», ο κ. Λύτρας απάντησε: «υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, δεν μπορώ να πω το παραμικρό αυτή τη στιγμή. Το μόνο που ξέρω είναι ότι για να φτάσει εισαγγελέας και ανακριτής να διατάξουν την προσωρινή κράτηση, προφανώς οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι πολύ μεγάλες».

Να σημειωθεί ότι οι δύο προφυλακισθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι αδέλφια. Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου.

Αμφισβητούν, δε, τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές Αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σε σύλληψη. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα καρέ που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα ντοκουμέντα από τις κάμερες ασφαλείας που οδήγησαν τις Αρχές στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.  

Σύμφωνα με το Open, το συγκεκριμένο υλικό αξιοποίησε το τμήμα ανθρωποκτονιών για να φτάσει στα δύο άτομα που συνελήφθησαν. Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα βρέθηκαν στα χέρια του ανακριτή που εξέδωσε και τα εντάλματα σύλληψης.

Πρόκειται για δύο καρέ από κάμερες ασφαλείας που απεικονίζουν το λευκό βάν που ανήκει στον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων, καθώς και τη μηχανή που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Χρειάστηκαν ατελείωτες ώρες έρευνας και παρακολούθησης εκατοντάδων βίντεο από τους αστυνομικούς, προκειμένου να συσχετίσουν το λευκό βαν με τη σκουρόχρωμη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Το υλικό «κούμπωσε» όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το βανάκι βρισκόταν έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και την προηγούμενη ημέρα του αιματηρού περιστατικού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA