Μενού
pispirigkoy
Ρούλα Πισπιρίγκου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Λάβρος» κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, όπου και λαμβάνει χώρα η δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο εντατικολόγος της ΜΕΘ του Ρίου, Χαράλαμπος Κατσώνης.

Ο κ. Κατσώνης στάθηκε στην «αδιαφορία» της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «προβληματική συμπεριφορά των γονέων και κυρίως της μητέρας».

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι είπε ο Κατσώνης

«Μας προβλημάτισε η συμπεριφορά των γονιών και κυρίως της μητέρας. Είπα και στην ανακρίτρια ότι το συναίσθημά της ήταν απρόσφορο. Η οικογένεια αυτή είχε περάσει μια τραγωδία. Οφείλω να πω ότι μετά το αρχικό σοκ, είδαμε ότι αυτή η μη αντίδραση και ο μη θρήνος συνεχιζόταν. Πιο πολύ της μητέρας μας έκανε εντύπωση η αντίδραση, φαινόταν διαδικαστική. Ήταν μια μητέρα που την ενδιέφερε να τροφοδοτεί τα social media» ανέφερε αρχικά.

«Δεν μας έδειξε ότι έχει κατανοήσει την τραγωδία. Δεν μπορεί να έχεις υποστεί τέτοιο πράγμα και να ανεβάζεις στο Facebook φωτογραφίες από παραλίες και συναυλίες. Το θεωρούσα αδιανόητο. Είναι η πρώτη φορά στα 16 χρόνια που δουλεύω στη ΜΕΘ που βλέπω τέτοια συμπεριφορά και που όλο το προσωπικό συμφώνησε, ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει» συμπλήρωσε σχετικά.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Πώς ξεκίνησε την κατάθεσή του

Ο μάρτυρας που παρέλαβε τη Τζωρτζίνα μετά την ανακοπή που υπέστη το παιδί στο Καραμανδάνειο, ξεκίνησε την κατάθεση του περιγράφοντας όσα έγιναν από την ημέρα που το κοριτσάκι εισήχθη στη ΜΕΘ του Ρίου. «Το παιδί ήρθε με τον αναισθησιολόγο γιατί ήταν δυνητικά ασταθές κι έπρεπε να μεταφερθεί με κάποιον που θα μπορούσε να χειριστεί μια δεύτερη ανακοπή. Έγινε μια σωστή διακομιδή, ήρθε με καλά ζωτικά σημεία. Έγινε μια παράδοση με τον κ. Χασαποπολο. Μου είπε τι φάρμακα είχε δώσει, πόσο κράτησε η ανάνηψη, αλλά και το ιστορικό θανάτων της οικογένειας».

Όπως είπε ο μάρτυρας «Αρχικά οι γονείς ήταν σοκαρισμένοι. Δεν είχαν έντονες αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο γιατί το σοκ είναι μεγάλο. Μας ρώτησαν για την κατάσταση και πως θα εξελιχθεί βέβαια αλλά δε μπορούσαμε να δώσουμε πληροφορία για την πρόγνωση επειδή ήταν νωρίς. Μετά τα πρώτα 5-7 εικοσιτετράωρα. Όταν πέρασαν κάποιες ημέρες και είχαμε στοιχεία τους ενημερώσαμε ότι ίσως υπάρχουν προβλήματα. Η τελική πρόγνωση βέβαια θέλει εβδομάδες ίσως και μήνες»

Το παιδί, όπως είπε ο γιατρός, γύρισε στο σπίτι όμως εκεί άρχισε να κάνει εμετούς με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην παιδιατρική κλινική. «Εκεί έκανε τρία μεγάλα επεισόδια. «Το τρίτο επεισόδιο του παιδιου έγινε πρωί. Βρήκα ένα παιδί επηρεασμένο. Ωχρό, ταχυκαρδικό, αλλά ήταν στη φάση ανάνηψης από το περιστατικό. Όμως είπα πως θα πάρω το παιδί στη ΜΕΘ. Για άλλη μια φορά η παρακολούθηση στη μονάδα δεν ανέδειξε κάτι».

  • Υποστήριξη κατηγορίας: Αν είχε δοθεί κεταμίνη θα είχε εντοπιστεί στον τοξικολογικό έλεγχο στις 11/4/2021;
  • Μάρτυρας: Όχι δεν θα είχε εντοπιστεί.
  • Πρόεδρος: Γιατί;
  • Μάρτυρας: Για τον πάνελ ελέγχου είναι για ναρκωτικές ουσίες κυρίως και αλκοόλ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA