Μενού
  • Α-
  • Α+

Διασωληνωμένη παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη η 43χρονη εθελόντρια ερπετολόγος, η οποία δέχτηκε δάγκωμα από οχιά στο 30ό Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατάστασή της είναι σταθερή, αλλά δύσκολη.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής (26/5) όταν η ερπετολόγος μετέβη στο σχολείο για να πιάσει την οχιά που είχε εντοπιστεί εκεί. Αν και κατόρθωσε να την ακινητοποιήσει και να την πιάσει, η οχιά τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η ερπετολόγος να πάθει αναφυλακτικό σοκ

Σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν κοντά, η ερπετολόγος φέρεται να μην είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και επιχείρησε να πιάσει το φίδι φορώντας μόνο ένα γάντι

«Ήταν η κακιά στιγμή, τα γάντια είναι διπλά, όμως, χωρίς εκπαίδευση δεν βοηθάνε, αλλά με την εκπαίδευση είναι αρκετά ασφαλές μέσο. Υπάρχει και η λαβίδα, που είναι ασφαλής για τον άνθρωπο. Όσο εξοπλισμό και να έχεις, πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Γερονιμάκης, μέλος της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.