Μενού
panellinies
Πανελλήνιες Εξετάσεις | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις πανελλήνιες εξετάσεις 2023 διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Ιωάννης Αντωνίου, μετά το διπλό «blackout» με την Τράπεζα Θεμάτων, λόγω επίθεσης χάκερ.

Όπως σημείωσε ο κ. Αντωνίου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, «το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι πολύ πιο απλό» σε σύγκριση με εκείνο της Τράπεζας Θεμάτων, στην οποία υπάρχουν 24.165 θέματα και περίπου 1.900 Λύκεια καλούνται να επιλέξουν καθημερινά κάποιο θέμα με ξεχωριστό πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, στις πανελλήνιες εξετάσεις υπάρχουν μόνο 12 μαθήματα. Ο πολύ μικρός αυτός αριθμός σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει μόνο μία εξεταστική επιτροπή που βγάζει τα θέματα κάνει τη διαδικασία πολύ πιο απλή και ασφαλή.

«Ουσιαστικά είναι η μεταφορά», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΙΕΠ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι μετάδοσης των θεμάτων, πράγμα που διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Κανένας μαθητής δεν θα αποκλειστεί από τις πανελλαδικές»

Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τονίζεται ότι «οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια». 

«Κανένας μαθητής της Γ’ Λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων», σημειώνεται παράλληλα.

«Υπογραμμίζεται εκ νέου, ότι η πλατφόρμα Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ trapeza.iep.edu.gr, που φιλοξενείται στο ΕΔΥΤΕ είναι απολύτως διακριτή από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση των υπουργείων.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επιθέσεις χάκερ στην Τράπεζα Θεμάτων

Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία, ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.

Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.