Μενού
nosokomeio
Νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «θρίλερ» με τους θανάτους 15 παιδιών από «πλημμελείς ενέργειες» ενός πασίγνωστου παιδοκαρδιοχειρουργού, ο οποίος και αποχώρησε από τα νοσοκομεία στα οποία εργαζόταν. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από επιστολή που στάλθηκε από ανώνυμο αποστολέα σε Σύλλογο Καρδιοπαθών Παιδιών.

Για την υπόθεση υπάρχουν νεότερες εξελίξεις οι οποίες σχετίζονται περισσότερο με τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από τα τέσσερα νοσοκομεία, που εργαζόταν, ο παιδοκαρδιοχειρουργός. Όπως αναφέρει το Mega, επικαλούμενο στοιχεία από την έρευνα, ο γιατρός έχει δώσει εξηγήσεις γιατί αποχώρησε από τα τρία νοσοκομεία.

Γιατί αποχώρησε

Ο ίδιος, σε συνεντεύξεις του, είπε πως «δεν έχω νοσοκομείο γιατί τελευταία εργαζόμουν σε μία ιδιωτική κλινική. Αποφάσισα να σταματήσω τα δύσκολα περιστατικά γιατί ξέρω πως στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι και ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Σε μία άλλη συνέντευξη του έχει πει πως «η συγκεκριμένη παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του ιδιωτικού νοσοκομείου έχει κλείσει». Αυτό επιβεβαίωσε και η ίδια η κλινική σε τηλεφωνική επικοινωνία αναφέροντας πως «πράγματι, λόγω οικονομικών προβλημάτων και ελέγχου από τις κρατικές Αρχές, δεν λειτουργεί προς το παρόν».

Σε ό,τι αφορά την αποχώρησή του από το δημόσιο νοσοκομείο και δη το Παίδων «Αγία Σοφία» είπε πως: «Είχα επί παλαιότερου υπουργού καλύτερη επικοινωνία με το Παίδων και είχα υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τους υπόλοιπους γιατρούς για τη διαχείριση δύσκολων περιστατικών. Τώρα, όμως, έχουν καταργήσει το μνημόνιο συνεργασίας χωρίς να με έχουν ενημερώσει».

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο καρδιοχειρουργός έχει αποχωρήσει και άλλη ιδιωτική κλινική, χωρίς όμως να έχει κάνει κάποια δήλωση για τον λόγο της αποχώρησής του.

Κύμα συμπαράστασης για τον 63χρονο καρδιοχειρουργό

Ο Βασίλης Βασιλαδιώτης χειρουργήθηκε από τον 63χρονο γιατρό, που ελέγχεται για πλημμελείς ενέργειες σε χειρουργεία άλλων ασθενών τον Ιανουάριο του 2022. Όπως λέει αποκλειστικά στο Mega αν δεν ήταν αυτός ο γιατρός, σήμερα ο ίδιος δε θα ζούσε.

«Ο γιατρός αυτός κεντάει, ο γιατρός αυτός δεν χειρουργεί κεντάει είναι απίθανος άνθρωπος και αυτά που λέγονται, για εμένα είναι ανοησίες». Είχε 25% πιθανότητες να ζήσει. Αυτό του είχαν πει οι γιατροί καθώς ένα ιατρικό λάθος τον είχε βάλει σε μια απίστευτη περιπέτεια υγείας που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

«Με έστειλαν σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, έκανα χειρουργείο και με γέμισαν μύκητες. Σε 10 – 15 μέρες θα πέθαινα γιατί η βαλβίδα είχε σαπίσει». Μέσα από το νοσοκομείο τού συνέστησαν να τον αναλάβει ο 63χρονος καρδιοχειρουργός, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που έκανε τέτοια χειρουργεία.

«Μου σύστησαν στο νοσοκομείο ότι υπάρχει γιατρός που κάνει μεταμόσχευση με ανθρώπινες βαλβίδες. Σε σχέση με τον πρώτο γιατρό που με χειρούργησε καμία σχέση, ανθρώπινα εγώ του έδωσα κάποια χρήματα. Αυτός δεν ήθελε. Μου έσωσε τη ζωή».

Σήμερα ο ίδιος νιώθει μόνο ευγνωμοσύνη για τον γιατρό που πριν ένα χρόνο του έσωσε τη ζωή. «Μου έσωσε την ζωή αλλιώς θα είχα πεθάνει».

Δείτε επίσης: 

Το ΠΑΣΟΚ που έπαθε... ΣΥΡΙΖΑ, ο «άλλος» Τσίπρας και το όφελος της ΝΔ από τη μάχη των φόρων

Γιατί οι Βίκινγκς δεν λεηλάτησαν ποτέ την Κωνσταντινούπολη: Οι Ρως, το Υγρό Πυρ και οι Βάραγγοι

Η ημέρα που εξαφανίστηκε ο Δημήτρης Λιαντίνης – Η «αυτοθέλητη» πορεία προς τον θάνατο

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.