Μενού
metanastes-evros
Μετανάστες στον Έβρο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Για 330 μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στον Έβρο κάνει λόγο η ΜΚΟ Alarm Phone. Σύμφωνα με ανάρτηση της Οργάνωσης στα social media, 330 μετανάστες, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες βρίσκονται σε νησίδα έξω από τη Νέα Βύσσα. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς φέρονται να βρίσκονται εκεί εδώ και ημέρες. Οι ελληνικές Αρχές είναι ενήμερες για την παρουσία των μεταναστών εκεί αλλά, σύμφωνα πάντα με τη ΜΚΟ, δεν έχουν προς το παρόν αναλάβει δράση.

Μεταναστευτικές ροές στην περιοχή του Έβρου έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών του ποταμού, αλλά και επειδή - όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές - Τούρκοι στρατοχωροφύλακες όχι μόνο δεν αποτρέπουν αλλά προωθούν ομάδες μεταναστών και προσφύγων προς την ελληνική πλευρά. Οι Τούρκοι εστιάζουν σε περιοχές των συνόρων που δεν καλύπτει ο φράκτης του Έβρου, προωθώντας ομάδες αλλοδαπών προς την Ελλάδα.  

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, οι ελληνικές αρχές διέσωσαν 91 μετανάστες που βρίσκονταν σε νησίδα στα Μαράσια. Την ίδια ώρα, με  επιφυλακτικότητα παρακολουθεί η Αθήνα την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο, τα τελευταία 24ωρα.  Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί αυτές ημέρες μπορεί να μη  θυμίζουν σε τίποτα την οργανωμένη μετακίνηση μεταναστών που είχε υποκινηθεί από την Τουρκία το 2020, όμως εξετάζονται με μεγάλη  προσοχή από τις ελληνικές Αρχές και την κυβέρνηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.